Luk

Maleri med rørende budskab overrakt til Jesper Fisker

Frivillige fra Stafet For Livet i Billund har været på besøg på Strandboulevarden for at overrække et helt særligt maleri til Jesper Fisker.

24. januar 2020
FORENING & FRIVILLIGE

Otte frivillige fra styregruppen for Stafet For Livet Billund har besøgt Jesper Fisker for at overrække et ganske særligt maleri. Foto: Stine Lynghard.

Det var en gruppe glade frivillige fra styregruppen for stafetten i Billund, der trådte ind ad døren hos Kræftens Bekæmpelse på Strandboulevarden i onsdags.

- Velkommen og tak for sidst, smilede Jesper Fisker, da de otte frivillige trådte ind på direktørens kontor.

Under armen bar de et maleri, som er doneret til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med en auktion på Stafet For Livet. Maleriet er skænket af den lokale kunstner Dorthe Værnhøj, som er kendt for sine næbdyr i mange farver. Det blev solgt, men køberen ville gerne støtte kræftsagen yderligere ved at donere det tilbage. Derfor har styregruppen nu valgt at overrække maleriet til Kræftens Bekæmpelse.

- Det er en vigtig sag, vi arbejder for, og det er I en stor del af. Det skal I have mange tak for. Det var en fornøjelse at besøge jeres stafet og fantastisk at se jeres ihærdighed, sagde Jesper Fisker, inden han pakkede maleriet ud.

En personlig hilsen fra kunstneren
Imens direktøren brød igennem indpakningspapiret, læste formand for styregruppen Niels Pedersen op af et håndskrevet brev fra kunstner Dorthe Værnhøj, hvor hun fortæller om sine tanker bag maleriet. Hun skriver blandt andet, at næbdyrene i klare farver er et symbol på alle os, der stadig er her.

Niels Pedersen læser det håndskrevne brev fra kunstneren højt for Jesper Fisker. Foto: Stine Lynghard.

- Når man kigger godt efter, vil man kunne se flere næbdyr, stregtegninger inde i kroppene på de store figurer – nogle flere end andre. For at vise, at vi alle bærer rundt på kræften – nogen, vi savner, nogen vi har mistet, eller nogen, som har kæmpet en sej kamp og vundet over kræften, skriver Dorthe Værnhøj.

Med lysene, som fortsætter helt om på bagsiden af maleriet, er der stærke referencer til Stafet For Livet. At tænde lys for mennesker, vi har mistet, og for dem, som kæmper mod kræften. Et initiativ, som også har rørt kunstneren selv dybt, skriver hun.

- Jeg håber, at dette maleri, trods det tunge budskab, kan minde os alle om, at hvis vi står sammen, er vi stærke, slutter Dorthe Værnhøj.

Det gjorde et stort indtryk på Jesper Fisker at få besøg af styregruppen fra Billund og få overrakt det meget personlige maleri.

- Det hænger på min væg næste gang, I kommer, kvitterede Jesper Fisker og takkede på vegne af hele Kræftens Bekæmpelse.

Jesper Fisker sagde tak på vegne af hele Kræftens Bekæmpelse. Foto: Stine Lynghard.