Luk

Fredagens Frivillig: ”Vi er et team – et godt team, som driver det i fællesskab”

Hver mandag kl. 18.30 mødes mere end 100 lokale borgere til banko i Teaterbygningen i Køge. Det er Køge støtteforening, der står for arrangementet, og pengene går til patientstøttearbejdet i Kræftens Bekæmpelse. Her kan du møde Per Sunding, som har været en del af foreningen i 27 år.

14. juni 2018
Forening og Frivillige

Per mistede selv sin kone til kræft i en alder af bare 46 år. Han valgte at blive frivillig, så han kunne hjælpe med at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelse. I dag er han formand i Køge støtteforening:

Formand er så fint et ord. Jeg synes, at man skal kalde det teamleder. Vi er jo et team, der driver det her. Det er min opgave at servicere alle vores hjælpere, og så skal jeg hygge om og tale med spillerne samt tage godt imod nye spillere. Derudover skal jeg se, at det hele kører, og hvis det ikke gør det, skal jeg justere på det. Vi er et team – et godt team, som driver det i fællesskab”.

Køge støtteforening

Per Sunding t.h.

Mandagsbanko

Der er god stemning og højt humør, når der står banko på programmet. Særligt mange af de ældre deltagere ser frem til arrangementet. Et af kendetegnene ved foreningen er netop – udover at indsamle nogle flotte beløb til Kræftens Bekæmpelse – at aktivere ældre mennesker, så de holder sig i gang og får nogle gode oplevelser.

Jeg går rundt og snakker med folk. Det kan de ældre mennesker godt lide, især hvis de ikke er ude så ofte. De ser frem til banko, og de er kede af det, når de ikke spiller. Vi gør det hyggeligt for dem, samtidig med at vi tjener nogle penge til foreningen”, fortæller Per.

Om foreningen

Køge Støtteforening er en privat forening, som indsamler midler til fordel for patientstøttearbejdet i Kræftens Bekæmpelse. Foreningen har eksisteret siden 1983 og har altid være baseret på bankospil. Siden foreningens spæde start er der blevet indsamlet knapt 3 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelse – et resultat som foreningen med rigtig god grund kan være stolte over.

Foreningen består i dag af en bestyrelse på ni personer samt foreningens hjælpere.

Tak for indsatsen, Per!

Denne artikel er en del af FrivilligNyt, juni 2018.