Luk

Lokalforeningskonferencen sætter fokus på den alsidige frivillighed

Nu kan du tilmelde dig lokalforeningskonferencen den 25. januar 2020. Årets tema er den alsidige frivillighed i lokalforeningerne. 

3. december 2019
FORENING & FRIVILLIGE

Er det svært at rekruttere nye frivillige til jeres bestyrelse? Så kom med til Lokalforeningskonferencen (tidligere formandskonferencen), hvor du får opskriften på at tiltrække de helt rigtige mennesker til jeres aktiviteter.

Trivselsundersøgelsen fra 2019 peger på, at det bliver mere og mere svært at rekruttere og fastholde frivillige til bestyrelsesarbejdet i lokalforeningerne, oplyser frivillighedskonsulent Troels B. Carlander, der er tovholder på lokalforeningskonferencen:  

- Hvis vi bliver ved med at gøre som vi plejer, får vi bare mere af det samme. Så vi må lægge kursen om og lade os inspirere til noget nyt.

Til lokalforeningskonferencen får du opskriften på at tiltrække nye frivillige til jeres lokalforening. Foto: Flickr.

Den alsidige frivillighed er en styrke

Derfor er der fokus på alsidigheden i det frivillige arbejde, fortæller Troels Carlander, når lokalforeningsfrivillige i Kræftens Bekæmpelse samles i Messe C i Fredericia den 25. januar 2020.

- Vi skal bruge konferencedagen til at blive klogere på, hvordan vi kan tiltrække nye typer af frivillige, der kan bidrage til en større mangfoldighed. På den måde får vi mere alsidighed og fleksibilitet i frivilliggruppen. Det vil styrke os til fremtiden.

Mangfoldighed som mål for foreningsarbejdet
Men hvorfor er det egentlig vigtigt, at vi er forskellige? Er vi frivillige ikke gode nok selv? Det er en af pointerne fra konferencens oplægsholder, Julia Bjerre Hunt, der til daglig underviser i ledelse af frivillige:

- I en frivillighed, hvor bestyrelsesarbejde bliver sværere at rekruttere til, er det godt at have et blik for, at alsidighed i frivilliggruppen kan være en vej til nye og andre kræfter. Det styrker også medlemmer og frivilliges forståelse af sig selv som potentielle bestyrelsesmedlemmer.

Med de overvejelser i baghovedet giver Julia B. Hunt gode redskaber på konferenceformiddagen, mens eftermiddagen bruges på at udveksle erfaringer og planlægge den helt rigtige indsats, der kan bruges direkte i den enkelte lokalforening til at udvide frivilliggruppen med mere alsidig frivillighed.

Vi glæder os til at se så mange af jer som muligt i Fredericia på Messe C Fredericia den 25. januar – husk, at hver lokalforening kan sende to deltagere efter eget valg.

Du kan tilmelde dig her