Luk

Nu kan I lave jeres egne flotte materialer

Fremover kan I nemt og hurtigt at lave jeres egne plakater, foldere og andre materialer, som I kan bruge lokalt. Vi har nemlig fået en ny platform, som alle frivillige i Kræftens Bekæmpelse kan bruge hjemme på computeren.

24. juni 2021
PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS, ARTIKEL OPDATERET 24. JUNI

Det er nemt at lægge sine egne tekster og billeder ind i de nye skabeloner, og materialerne er trykklare med det samme. Foto: Kræftens Bekæmpelse.

Hvis I vil invitere medlemmer i jeres lokalområde til et foredrag, eller vil oplyse om jeres patientcafé eller motionshold, kan I fremover lave jeres egne flotte plakater eller invitationer, der ser professionelle ud.

Vi har nemlig fået en ny online platform, som alle frivillige i Kræftens Bekæmpelse kan bruge til at lave materialer lokalt. Vi kalder det en ’designguide’, og den er nem at bruge og giver et flot resultat. I designguiden kan I finde forskellige skabeloner, som I kan lægge jeres egne tekster og billeder ind i. Straks efter kan I downloade jeres nye materialer i trykklare PDF-filer, så de er klar til print og brug med det samme.

Illustration fra designguiden.

Online skabelonerne er basismaterialer med Kræftens Bekæmpelses logo, vores nye skrifttype kaldet ’Fighter’ og farver, der følger retningslinjerne i designguiden. Med skabelonerne får vi et mere tidssvarende og ensartet udtryk og en stærk genkendelighed.

Kræftens Bekæmpelse får et opdateret udtryk
Designguiden er blevet til i forbindelse med en generel udvikling af Kræftens Bekæmpelses visuelle udtryk. Med opdateringen har vi fået en række nye grafiske muligheder. Vi har bl.a. fået vores egen skrifttype, ’Fighter’, der er bygget over de geometriske former i den ikoniske røde sløjfe, som for mange er blevet synonym med kræftsagen.

Med udgangspunkt i sløjfens former har vi desuden fået tegnet mønstre, ikoner og illustrationer, som er med til give et moderne, ensartet udtryk på tværs af indsatser. Med udviklingen vil vi sikre, at vi får maksimalt udbytte af vores mange forskellige kommunikationsindsatser, og at Kræftens Bekæmpelse har en klar signatur, der tydeligt viser, at den kommer fra os.

Selve sløjfen er også blevet rentegnet og gjort en anelse slankere, så den fremstår skarpere og tydeligere også i de små formater, som det især er tilfældet digitalt. ​

Kræftens Bekæmpelses logo er opdateret, så det passer bedre til alle formater.

Det nye udtryk skal være med til at øge foreningens synlighed og genkendelighed og skabe sammenhæng imellem de mange forskellige aktiviteter og kommunikationsindsatser. Vi vil samtidig sikre, at Kræftens Bekæmpelse fremstår dynamisk og tidssvarende på tværs af platforme, kanaler og målgrupper.

Endnu flere muligheder med tiden
Vi har gjort os meget umage med at vælge løsninger, som vil gøre det både billigere for Kræftens Bekæmpelse at lave materialer, og nemmere at være frivillig og ansat.

Men ændringerne i vores udtryk sker løbende. Vi kommer ikke til at smide gode materialer ud, bare fordi de har den gamle skrifttype og det tidligere logo på. Vi skifter til det nye udtryk, når vi alligevel skal lave nye trykte eller digitale indsatser.

I kan dog allerede nu begynde at lave jeres egne materialer i den nye designguide, hvis I f.eks. skal til at lave en ny plakat, invitation eller folder. 

Find designguiden her:

Designguide

Med tiden kommer vi til at få endnu flere muligheder i designguiden. Der vil komme skabeloner til Landsindsamlingen og Stafet For Livet, og lokalforeninger kommer også til at kunne lave deres eget logo derinde.

Hvis I har spørgsmål eller har brug for hjælp til designguiden, er I velkomne til at kontakte jeres lokale konsulent.

Der er mange muligheder for at lave materialer i vores nye designguide. Foto: Kræftens Bekæmpelse.

4

Kommentarer

Niels Helver

Niels Helver Hvor finder man den omtalte online platform?

16. juni 2021 11:44

Stine Lynghard

Stine Lynghard Kære Niels, vi sender en mail til jer i næste uge med et link til platformen. Vi håber, at I får stor glæde af den nye designguide. De bedste hilsner Stine, kommunikationskonsulent i Frivillig Indsats.

16. juni 2021 12:04

Kære Stine
Det lyder spændende.  Er spændt på se de mange muligheder, der ligger i designguiden.
Kh
Das

19. juni 2021 09:59

Stine Lynghard

Stine Lynghard Kære Das, tak for din hilsen. Designguiden er online nu, og jeg håber, at I får stor glæde af den. Linket er tilføjet i artiklen. De bedste hilsner Stine, kommunikationskonsulent i Frivillig Indsats.

24. juni 2021 14:38