Luk

Ny frivilligstrategi vedtaget

Kræftens Bekæmpelses nye strategi for det frivillige arbejde er hovedemne på Lokalforeningskonferencen 28. januar. Strategien blev vedtaget af hovedbestyrelsen i november. I slutningen af januar ligger en redskabskasse klar, som skal være en hjælp til at arbejde med strategien.

1. december 2022
KATINKA AGGER og Troels Broberg Carlander, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS

Vi er mange tusinde frivillige i Kræftens Bekæmpelses fællesskab og endnu flere, der bidrager til at skabe en verden, hvor færre får kræft, flere overlever kræft og flere får et bedre liv med og efter kræft. Derfor har hovedbestyrelsen nu vedtaget en ny strategi for, hvordan vi arbejder for at blive endnu bedre til at skabe en forening, hvor den enkelte frivillige er glad for at være med samtidig med, at deres indsats gavner kræftsagen mest muligt.

Frivilligstrategien er hovedemne på Lokalforeningskonferencen, der afholdes den 28. januar i Vejle.

Fire ambitioner for det frivillige arbejde
Strategien er bygget op omkring fire ambitioner, som både hver for sig og sammen kan bidrage til, at vi kommer tættere på vores vision om et liv uden kræft. De fire ambitioner er:

Nye måder at engagere sig på
I Kræftens Bekæmpelse er vi gode til at engagere dem, der gerne vil gøre en frivillig indsats, men vi vil gerne blive endnu bedre til at sikre, at man kan engagere sig på forskellige måder i kræftsagen. Der skal både være mulighed for at engagere sig langvarigt og kortvarigt, og der skal både være mulighed for at indgå i et forpligtende fællesskab og for at være mere løst tilknyttet foreningen.

Øget mangfoldighed
Vi har stærke og gode kræfter i det frivillige engagement i Kræftens Bekæmpelse, men vi ligner hinanden. Vi oplever, at gennemslagskraften er størst, når borgere og patienter kan spejle sig i de frivillige, de møder lokalt. Derfor vil vi arbejde for en større mangfoldighed blandt frivillige i Kræftens Bekæmpelse.

Stærk sammenhængskraft
Vi løfter kræftsagen bedst, når vi løfter sammen, både på tværs af det nationale, det regionale og det lokale niveau, men også på tværs af de mange forskellige indsatser og aktiviteter i Kræftens Bekæmpelse. Derfor skal vi blive endnu bedre til at koordinere og samarbejde i foreningen.

Aktiv deltagelse i samfundet omkring os
Vi skal deltage i samarbejder på tværs af civilsamfund, offentlige institutioner og erhvervsliv, og vi skal gøre det på alle niveauer, hvor vi kan bidrage til en bedre løsning af vores og andres udfordringer. 

Redskaber til at arbejde med strategien
Fordi vi arbejder frivilligt på så mange forskellige måder, mange forskellige steder i foreningen, vil der være store forskelle på, hvordan strategien skal udmøntes lokalt. Derfor er vi netop nu i gang med at udarbejde redskaber, der skal være en hjælp til at finde ud af, hvordan vi hver især kan arbejde med ambitionerne i den enkelte lokale sammenhæng.

Du kan læse strategien via linket nedenfor. I slutningen af januar vil du her også kunne finde en Powerpoint-præsentation samt en kort film om strategien, som kan bruges til at udbrede kendskabet til strategien blandt frivillige. Der bliver desuden udarbejdet en folder med fysiske redskaber, som kan bruges til at sætte fokus på strategien i lokale styregrupper, bestyrelser og på lokale workshops.

Læs den nye frivilligstrategi