Luk

Ny kampagne sætter fokus på arv og testamente

Det betyder rigtig meget for Kræftens Bekæmpelse, når danskere vælger at tilgodese os i deres testamente. Fra tirsdag den 3. november og knap tre uger gør vi opmærksom på muligheden i en ny kampagne, som kan ses på TV 2s kanaler og andre medier.

3. november 2020
FUNDRAISING & MEDLEMMER
Arvekampagne

Kampagnefilmen fokuserer på, at når man testamenterer til Kræftens Bekæmpelse, er man med til at give liv og håb til mange, og at selv en lille del af en arv kan gøre en stor forskel. Foto: Fra kampagnefilmen.

Fra tirsdag den 3. november kan du opleve vores nye arvekampagne på TV2, i aviser, på Facebook og diverse hjemmesider. Arv er vores største enkeltstående indtægtskilde og derfor helt afgørende for mange af vores aktiviteter. Det er også grunden til, at hovedbestyrelsen sidste år besluttede at igangsætte en langsigtet markedsføringsindsats for arv. 

Med kampagnen ønsker vi at gøre opmærksom på muligheden for at tilgodese kræftsagen, at fortælle hvor vigtige arvedonationer er for vores arbejde, og hvad donationerne går til.

Kampagnefilm sætter fokus på arv
I kampagnen skal budskabet om, at 1 ud af 3 bliver ramt af kræft minde om, hvor alvorlig vores sag er. Et andet vigtigt budskab er, hvor meget arveindtægterne betyder for vores forskning og hjælp til patienter og pårørende. Mange tror desuden, at man skal være rig for at testamentere til en sag, hvorfor vi understreger, at 'selv en lille del af din arv kan gøre en stor forskel'. 

Disse budskaber går også igen i den kampagnefilm, vi viser på TV2s kanaler og andre steder. I filmen optræder kræftpatienter, et ægtepar, der har skrevet testamente til fordel for Kræftens Bekæmpelse, rådgivningslederen fra Herlev, og en af vores forskere. Waage Sandø lægger stemme til og optræder til sidst i filmen med en opfordring til at bestille en arveguide.

Se kampagnefilmen her

Et privat og følsomt emne
Vi ved, at nogen vil synes, at vi går for langt, når vi fortæller om muligheden for at tilgodese os i testamenter, og at vi blander os i noget, der for dem er meget privat og følsomt.

Formålet med vores kampagne er på ingen måde at støde nogen, men at gøre opmærksom på muligheden og fortælle hvor vigtige arvedonationer er for vores arbejde. For uden disse donationer ville vi være nødsaget til at reducere vores forskningsindsats, og vi ville ikke kunne oplyse og give gratis støtte til patienter og pårørende i samme omfang som hidtil.

Arveguide

Kræftens Bekæmpelse har lavet en arveguide.

Faktisk udgør arveindtægter omkring en fjerdedel af vores indtægter og er derfor helt afgørende for vores vigtige arbejde.

Arveguide og mulighed for rådgivning om arv
Vi har udarbejdet en arveguide, som giver svar på stort og småt om arv og testamente, og vi opfordrer i kampagnen folk til at bestille eller downloade guiden. Den kan også hentes her:

Bestil din gratis arveguide

Derudover kan man ringe eller skrive til to arverådgivere i Kræftens Bekæmpelse og få gratis rådgivning. De sidder klar på tlf. 35 25 77 70 hverdage fra kl. 8.30 til 16, og som noget nyt desuden til kl. 20 om torsdagen. Man kan også sende en mail til dem på arv@cancer.dk

Læs mere om vores arverådgivere:

Få hjælp af vores arverådgivere

Hjælp med at dele budskabet
Møder I nogen, der overvejer, om de skal skrive testamente og tilgodese Kræftens Bekæmpelse eller på anden måde har behov for hjælp ifbm. arv og testamente, så fortæl meget gerne om vores arveguide og vores arverådgivning.

Har du spørgsmål omkring kampagnen, er du velkommen til at kontakte Dorte Hee, ansvarlig for arv og testamente,  på hee@cancer.dk eller tlf. 23 46 23 15.