Luk

Nye områdechefer er ansat

Stillingerne som områdechef i Område Midtjylland og Nordjylland er nu besat. Med de to nye områdechefer bliver ledelsen styrket – til gavn for både frivillige og medarbejdere.

1. oktober 2019
FORENING & FRIVILLIGE

To nye områdechefer er ansat i Kræftens Bekæmpelse.

Før sommerferien blev det besluttet at forstærke de to områdekontorer i Midt og Nord ledelsesmæssigt, så de får hver sin områdechef. Stillingerne blev slået op midt i august og er nu besat.

- Det er med stor glæde, at jeg kan fortælle jer, at ansættelsen af vores nye områdechefkollegaer i Midt- og Nordjylland er faldet på plads. Det betyder, at alle geografiske områder i Forening & Frivillige nu har sin egen områdechef. Det giver en styrket og mere nær ledelse, som jeg er sikker på vil være til gavn for både frivillige og ansatte, siger frivilligchef Charlotte Gerhauge.

De to nye områdechefer vil komme til at lede de medarbejdere, der i henholdsvis Midt og Nord arbejder med lokalforeninger, regionsudvalg, Stafet For Livet og IGEN-butikker, og de kommer til at samarbejde med de mange frivillige, der arbejder med disse opgaver. Områdecheferne vil også have fokus på at fortsætte og styrke samarbejdet med frivillige og ansatte i kræftrådgivningerne i Herning, Aarhus og Aalborg.

Områdechef i Område Nordjylland: Anders Secher
I Nordjylland er Anders Secher ansat som områdechef. Anders er uddannet officer, har en master i Human Ressource Management og har afsluttet en række fag på psykologistudiet. Anders har arbejdet i Forsvaret, i Hjemmeværnet og siden 2009 været projektleder, ledelseskonsulent og underviser ved VIA University College.

Derudover har Anders stor erfaring med frivilligt arbejde – blandt andet som landstræner i speedway gennem fem år, som leder i Hjemmeværnet, og som underviser for frivillige og frivilligledere på VIA University College.

Anders glæder sig rigtig meget til at komme i gang:

- For mig er det at være en del af Kræftens Bekæmpelse et tillids- og ærefuldt hverv. I løser vigtige opgaver, der gør noget godt for mange mennesker. Jeg brænder for det frivillige engagement og for at bidrage til, at andre kan løse deres opgaver godt. Jeg glæder mig rigtig meget til møde jer alle - og til at komme i gang, siger Anders, der er bosiddende i Viborg, gift og har fire børn, der alle er flyttet hjemmefra.

Anders Secher starter den 1. november.

Områdechef i Område Midtjylland: Malene Herbsleb
I Midtjylland er Malene Herbsleb ansat som ny områdechef. Hun kommer fra en stilling som sundhedsfremmechef i Skanderborg Kommune, hvor hun har været ansat siden 2013. Her har hun blandt andet arbejdet for ’Røgfrit Skanderborg 2025’. Malene er uddannet inden for molekylærbiologi og har en ph.d. i medicin inden for kræftforskning.

Malene har selv erfaring med at arbejde som frivillig og er i sin nuværende stilling som sundhedsfremmechef også chef for det frivillige sociale arbejde i Skanderborg Kommune.

Malene ser også rigtig meget frem til at starte.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af Kræftens Bekæmpelse - især til mit samarbejde med frivillige og medarbejdere. Der er mange spændende dagsordener, der motiverer mig – f.eks. ambitionen om at halvere antallet af rygere og reducere uligheden i kræft. Samtidig er fundraising en vigtig forudsætning for forskning, patientstøtte og oplysning, og det glæder jeg mig til at være med til at understøtte, siger Malene, som bor i Odder sammen med sin mand og deres tre børn.

Malene er ved at færdiggøre sin master i offentlig ledelse og har taget fri fra sit arbejde i november for at skrive sin afsluttende opgave færdig. Malene starter derfor hos os den 1. december, og Susanne Juul fortsætter som konstitueret områdechef i Område Midtjylland indtil da.

Ansættelsesforløbene
Der har været stor interesse i stillingerne. Der var 95 ansøgere i Nordjylland, og 112 i Midtjylland.

De to ansættelsesudvalg har bestået af:

Anne Marie Holm (formand for Stafet For Livet i Fjerritslev og medlem af AB for Stafet For Livet), Per Gandrup (næstformand i Kræftens Bekæmpelse og medlem af regionsudvalget i Nordjylland), Eva Kylov (projektkonsulent, Stafet For Livet), Lone Olsen (områdekonsulent), Bettina Islin Sahl-Madsen (administrativ koordinator, deltog i anden ansættelsesrunde, mens Lone var på ferie), Claus Weilgaard (rådgivningsleder i Aalborg), Maja Maar Outzen (HR- og organisationsudviklingschef) og Charlotte Gerhauge (afdelingschef) har udgjort ansættelsesudvalget i Område Nordjylland.

I Midtjylland har ansættelsesudvalget bestået af Lene Nielsen (formand for lokalforeningen i Syddjurs), Majbrit Nørgaard (formand for Stafet For Livet i Viborg), Irene Damkjær (projektkonsulent, Stafet For Livet), Jacob Møller (områdekonsulent), Susanne Juul (områdechef i Område Syd og konstitueret områdechef i Område Midtjylland), Maja Maar Outzen (HR- og organisationsudviklingschef) og Charlotte Gerhauge (afdelingschef).