Luk

Nyt fra HB: Forsøgsordning forlænges

Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse har blandt andet besluttet at forlænge forsøgsordning med lokale rådgivningstilbud. Men også fremtidens rådgivningstilbud samt det nye samarbejde med Tryg Forsikring blev drøftet.

14. oktober 2021
KATINKA AGGER, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS

Forsøgsordning med lokale rådgivningstilbud forlænges
Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse har besluttet at forlænge forsøgsordning med lokale rådgivningstilbud i Lemvig, Slagelse, Faaborg-Midtfyn, Vejen, Lolland, Varde og Guldborgsund frem til december 2023.

Hovedbestyrelsen vedtog i november 2018 en treårig forsøgsordning i områder med langt til nærmeste mulighed for rådgivning. Tilbuddene er blevet etableret løbende i samarbejde med kommunerne og med finansiering fra Kræftens Bekæmpelse. 

Det første tilbud åbnede i Lemvig i januar 2019 og de følgende seks mellem januar 2020 og april 2021. Corona-nedlukninger har dog undervejs påvirket tilbuddene og dermed også muligheden for at lave en fyldestgørende evaluering. Den foreløbige evaluering viser dog, at de er blevet vel modtaget, og at især ældre, enlige og borgere med få ressourcer har benyttet sig af det. Der laves en ny samlet evaluering ved ordningens udløb i december 2023.

Rådgivningstilbud rustes til fremtiden
Som led i arbejdet med at ruste Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger til fremtiden, har hovedbestyrelsen haft en temadrøftelse om ’fremtidens rådgivningstilbud’.

En stigning i forekomsten af kræft samt det faktum, at flere overlever, betyder et øget behov for rådgivning. På baggrund af en kortlægning af aktiviteterne i de 12 kræftrådgivninger, havde hovedbestyrelsen derfor en drøftelse af tilbuddene.

Udgangspunktet er et ønske om at gøre tilbuddene i kræftrådgivningerne mere ensartede på tværs af landet, øge tilgængeligheden, tilgodese tilbud til brugere med særlige behov, og sikre at frivillige og medarbejderes kompetencer kommer bedst muligt i spil til gavn for brugerne.

Foruden kortlægningen og hovedbestyrelsens input, vil der i de kommende måneder også være dialoger med lokale medarbejdere, patientstøttefrivillige og relevante brugere.

Samarbejde med forsikringsselskab
Hovedbestyrelsen har godkendt et samarbejde med Tryg Forsikring. Formålet er, at kunne tilbyde særlige fordele til medlemmer af Kræftens Bekæmpelse og dermed også bidrage til at fastholde nuværende medlemmer og tiltrække nye.

I Danmark er der en lang tradition for samarbejder mellem forsikringsselskaber og medlemsorganisationer. Samarbejder, der giver medlemmer mulighed for at opnå en rabat på deres forsikringer, og evt. mulighed for at få særligt tilpassede forsikringer, som er relevante for organisationernes medlemmer.

Den mulighed kommer Kræftens Bekæmpelse nu også til at kunne tilbyde til vores medlemmer med det nyetablerede samarbejde med Tryg Forsikring.

Du kan læse mere om det nye samarbejde her: 

Læs mere