Luk

Nyt fra HB: Sundt og velafbalanceret budget for 2022

Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse har godkendt næste års budget, der er på niveau med budgettet før corona. Der bliver desuden sat initiativer i gang til at fastholde og hverve nye medlemmer.

Et velafbalanceret budget
Hovedbestyrelsen har nu godkendt et budget for 2022 der afspejler, at der atter er balance mellem indtægter og udgifter. Det er med andre ord lykkedes at tage hånd om de økonomiske udfordringer, der opstod i kølvandet på corona, så Kræftens Bekæmpelse nu er ved at være tilbage på samme kraft som før corona.

Fastholdelse og hvervning af medlemmer
Kræftens Bekæmpelse har løbende fokus på at hverve nye medlemmer for at opretholde et højt medlemstal – både til gavn for foreningsdemokratiet, indsamlingen til kræftsagen og for at sikre, at Kræftens Bekæmpelse også i fremtiden er en organisation med stor politisk gennemslagskraft.

Hovedbestyrelsen har besluttet, at der søsættes en række pilotprojekter, der både har fokus på at hverve og fastholde medlemmer. Det drejer sig blandt andet om lokale indsatser i forhold til hvervning, men også om at gøre det særligt fordelagtigt at være medlem af Kræftens Bekæmpelse.

PFOS og kræftrisiko
Der har i offentligheden været fokus på forurening med PFOS via brandskum, blandt andet i lyset af en sag, hvor medlemmer af en Natur- og Kogræsserforeningen har spist kød fra køer, der har græsset på en grund foruret af brandskum.

Sundhedsstyrelsen har gennemgået eksisterende undersøgelser om PFOS og er kommet til den konklusion, at der ”ikke er en sammenhæng mellem cancer og PFOS”. Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning er enig i konklusionen, dog med det forbehold, at der kun findes få undersøgelser på området.

Kræftens Bekæmpelse er tilfreds med, at myndighederne har taget sagen meget alvorligt, blandt andet med helbredsundersøgelser af de ramte personer samt kortlægning af brandøvelsespladser.