Luk

Nytårshilsen til frivillige: I er hjertet i vores forening

Formand Helen Bernt Andersen og direktør Jesper Fisker takker for indsatsen og ønsker godt nytår til alle frivillige.

Formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen og direktør Jesper Fisker

Formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen og direktør Jesper Fisker

Endnu et år er gået og et nyt ved at begynde. Efter en jul, der måske ikke helt blev som vi havde planlagt, er vi igen klar til at tage fat på arbejdet for vores fælles sag.

Kalenderen for 2022 er allerede fuld af frivillige aktiviteter over hele landet, og mange flere vil komme til, inden året er omme. Det er sådan en forening, vi ønsker – hvor der er plads til, at ildsjæle får ideer og tager initiativ til at gøre en forskel. 

Corona har endnu ikke sluppet taget i os, og vi kan ikke vide, hvordan resten af vinteren kommer til at forløbe. Vi kan godt risikere, at den bliver svær. Men vi har lært at tilpasse os, og vi holder fanen højt – og efter to meget anderledes år er vi måske mere omstillingsparate og idérige end nogensinde. Som henholdsvis formand og direktør for Kræftens Bekæmpelse er vi imponerede over, hvordan I frivillige har klaret det.

Der blev samlet et rekordbeløb ind under Knæk Cancer i uge 43.

2021 blev nemlig også et år med utrolig flotte resultater. Vi kan glæde os over en Landsindsamling, der slog rekord, da vi samlede hele 41 millioner kroner ind – takket være de tusindvis af frivillige, der gik på gaden på en kold aprildag for at samle ind.

Et halvt år efter gjorde vi det igen, da Knæk Cancer samlede knap 170 millioner kroner ind. Det er det højeste nogensinde i Knæk Cancers historie. Det er utrolig godt gået – også af alle jer frivillige, der var med til at få det til at ske. 

Det er penge, som vil gøre stor gavn for kræftsagen: Til forskning, til forebyggelse og oplysning, og til vores patientstøtteaktiviteter, der gør en stor forskel for dem, der er ramt af kræft. Tak, fordi I er med til at få det til at ske.

Det lokale fællesskaber var i fokus, da der blev holdt Stafet For Livet i 66 byer landet over fra maj til september. Her er det i Ringsted.

Men året bød også på mange andre højdepunkter. Vi havde en fantastisk sæson i Stafet For Livet, hvor kreative frivillige over hele Danmark sørgede for, at vi kunne fejre og styrke de lokale fællesskaber. I oktober var gågader, torve, sportsbaner og butikker klædt i lyserødt landet over, da der var Lyserød Lørdag til fordel for brystkræftsagen.

Vi formåede også at holde stemningen høj i vores genbrugsbutikker, og især har det været dejligt at kunne fejre 30 års jubilæum for hele fire af vores butikker. Her i 2022 venter endnu to jubilæer. Det glæder vi os til.

Vi må heller ikke glemme den indsats mange frivillige har gjort op til kommunalvalget, hvor I har banket på hos lokalpolitikerne, skrevet læserbreve og aftalt møder med lokale aktører for at få sat børn som pårørende på den politiske dagsorden. Det har givet resultater, og det er utrolig flot.

Læs også: Flot indsats ved årets kommunalvalg

Så en stor tak til jer alle – hvad enten I som frivillige arbejder med indsamling, patientstøtte, forebyggelse, politisk arbejde eller med det hele på én gang. Vores frivillige aktiviteter er pulsen i vores forening. Men det er jer frivillige, der er hjertet.

Tak for året, der gik. Vi glæder os til at tage hul på 2022 sammen med jer. Godt nytår til jer alle.

De bedste hilsner fra 

Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse,
og Jesper Fisker, direktør for Kræftens Bekæmpelse.

Læs også: Sådan gik året i Kræftens Bekæmpelse