Luk

Du kan nå det endnu: Kom med input til Kræftens Bekæmpelses vedtægter

20. november er sidste chance for at komme med input til justeringen af Kræftens Bekæmpelses vedtægter.

9. november 2021
KATINKA AGGER, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS
Blyant med spire

Hovedbestyrelsen ønsker at opdatere vedtægterne for Kræftens Bekæmpelse. De blev sidst justeret i 2014, og visse steder er der behov for justeringer for at gøre dem mere tidssvarende. Derfor vil vi gerne blive klogere på, hvordan vedtægterne opleves forskellige steder i foreningen.

Hvis du oplever, at dele af vedtægterne skaber udfordringer i dit frivillige arbejde, så hører hovedbestyrelsen gerne fra dig.

Der bliver ikke tale grundlæggende ændringer i vedtægterne, men derimod at justere og tilrette, så de bliver mere fleksible, og eventuelle hindringer for det daglige arbejde for kræftsagen ryddes af vejen.

Forslag til ændringer kunne for eksempel være:

  • At tegningsretten for lokalforeningerne fremgår af vedtægterne. Flere lokalforeninger oplever nemlig, at banker ikke vil oprette konti, når tegningsretten ikke fremgår af vedtægterne.
  • At teksten vedrørende valg til regionsudvalgene præciseres.
  • At Kræftens Bekæmpelses langsigtede mål og planer, herunder planer for lokalforeninger og regionsudvalg, det vil sige ’Politisk Fokus for lokalforeninger og regionsudvalg’ ikke skal drøftes hvert år, men efter behov.

Har du forslag og ideer til justeringer af vedtægterne, så skriv til Troels Broberg Carlander (tbc@cancer.dk)

FAKTA Ændring af vedtægter
Hovedbestyrelsen har nedsat en arbejdsgruppe, der skal indsamle input om udfordringer med de nuværende vedtægter. Et forslag om justeringer vil blive fremlagt på repræsentantskabsmødet i maj 2022.

Ifølge vedtægernes § 19, stk. 1 kan ændring af Kræftens Bekæmpelses vedtægter vedtages på ethvert af repræsentantskabets møder, når spørgsmålet er opført på dagsordenen og mindst 2/3 af de tilstedeværende medlemmer af repræsentantskabet stemmer derfor.