Luk

Orientering om artikel i Ekstra Bladet

Ekstra Bladet bringer tirsdag morgen en artikel om en influencer, der ser ud til at have brugt kræftsagen og Kræftens Bekæmpelse til at skabe opmærksomhed om sin person på et falsk grundlag. Læs her den orientering, hovedbestyrelsen har fået om sagen.

2. marts 2021
KRÆFTENS BEKÆMPELSE

Hovedbestyrelsen er orienteret om artikel på Ekstra Bladets hjemmeside. Modelfoto: Colourbox.

Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse er tirsdag morgen blevet orienteret om følgende:

Til medlemmer af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse

Ekstra Bladet bringer her til morgen i en artikel online en historie om en influencer, der ser ud til at have brugt kræftsagen og Kræftens Bekæmpelse til at skabe opmærksomhed om sin person på et falsk grundlag.

Kræftens Bekæmpelse er blevet gjort bekendt med sagen af Ekstra Bladet, og vi har taget hånd om den og følger den tæt. Da der er tale om en personsag, kommenterer vi dog ikke yderligere på sagen. Der er dog ingen tvivl om, at der er tale om en tragisk sag, der har store personlige konsekvenser for den involverede person og familie.

Til Ekstra Blandet har vi oplyst, at Kræftens Bekæmpelse meget få gange har oplevet, at personer forsøger at udnytte den goodwill, som kræftsagen og Kræftens Bekæmpelse har i befolkningen, til at skabe opmærksomhed om egen person. Om end det er meget sjældent, er det rigtig trist og ubehageligt, når det sker. Så snart vi har en mistanke om, at der er risiko for misbrug af kræftsagen og Kræftens Bekæmpelses brand, søger Kræftens Bekæmpelse hurtigst muligt at bringe dette eventuelle misbrug til ophør. Kræftens Bekæmpelse tager stærk afstand fra, hvis nogen udnytter en sag som kræftsagen, som for rigtig mange mennesker er forbundet med både stor sorg, smerte og engagement.

Vi har derudover tilføjet, at Kræftens Bekæmpelse heldigvis nyder stor opbakning i befolkningen, og møder derfor også stor velvilje til at hjælpe til med af bedre forholdene for de kræftsyge og deres pårørende. Over 45.000 danskere arbejder således frivilligt for Kræftens Bekæmpelse og sagen. Endvidere deler en masse mennesker - kræftsyge som raske - deres oplevelser med hinanden gennem vores platforme. Vi understreger, at vores samarbejde bygger helt igennem på gensidig tillid, og det er en tillid, vi er stolte over og værner om, da den er et vigtigt element i at skabe tryghed for dem, der kommer til os med deres private forhold.

Link til artiklen

Venlig hilsen

Jesper Fisker
Adm. direktør