Luk

Repræsentantskabsmødet 2022: Vi fejrer fællesskabet

Kræftens Bekæmpelses flag var hejst foran Comwell i Kolding, hvor årets repræsentantskabsmøde blev afholdt i weekenden. Over 300 deltagere var samlet fysisk for første gang siden 2019, og stemningen var ikke til at tage fejl - der summede af liv og glæde over igen at være samlet om kræftsagen.

9. maj 2022
Nanna Berg, Patientstøtte & Frivillig Indsats

Vores altid veloplagte præsident, Lykke Friis.

Markedspladsen var fyldt med flotte og interessante stande, og der var fra starten et leben omkring de forskellige stande inden mødet gik i gang kl. 11.00. Vores altid sprudlende og veloplagte præsident, Lykke Friis, bød velkommen til de mange deltagere, og fik italesat rammen om weekenden: Alt det vi kan i fællesskab.

Efter et kort fællesskabsindslag fra afdelingen Fundraising og medlemmer, der satte spot på de de mange indsatser og de gode resultater, som frivillige har arbejdet med, gik den formelle del af repræsentantskabsmøde i gang.

Formand Helen Bernt Andersen på talerstolen.

’Vi kan meget, når vi står sammen’
Vores formand, Helen Bernt Andersen, aflagde beretningen, og understregede, at vores forening gør det godt – ’vi kan meget mere, når vi står sammen’ sagde hun fra talerstolen.

- Vi har en forening, der gør noget ekstraordinært. Vi skal blive ved med at gøre det. Stor tak til alle, der løfter. Vi har et flot regnskab og den stærke opbakning fra befolkningen. Kræftpatienterne har brug for os. Tak fra mig og med ønsket om et rigtig godt repræsentantskabsmøde, sagde hun til de fremmødte i salen.

Efter spørgsmål til beretningen var der præsentation af alle hovedbestyrelseskandidaterne, der blev styret af Lykke Friis med humor og en klokke, som hun ringede med, når tiden var gået.

Formand for Gentofte lokalforening, Per Bruun Andersen.

Første gang på repræsentantskabsmødet
Mange af deltagerne på årets møde havde været med flere gange før, men også nye var kommet til.

Én af dem, der var med for første gang, var den nyvalgte formand, Per Bruun Andersen, fra Gentofte lokalforening:

- Jeg har glædet mig til at få en idé om, hvordan hele organisationen fungerer. Jeg synes, fællesskabet er vigtigt, og jeg ser frem til at lære mere om, hvad vi kan sammen, fortalte han over frokosten.

Formand for Danske Regioner, Anders Kühnau, i samtale med Lykke Friis på årets repræsentantskabsmøde.

’Jeres indsats er i den grad værdsat’
Årets gæstetaler var Anders Kühnau, formand for Danske Regioner.

- Jeg vil gerne rose jer alle sammen, for det er jer frivillige, der igennnem kampagner og aktiviteter sørger for at kræftsagen er på dagsordenen og indsamler penge til forskning. Jeres indsats er i den grad værdsat, sagde han fra podiet.

Han fik sat fokus på ulighed i sundhed, som er en fælles sag for vores forening og Danske Regioner:

- Ulighed i sundhed er noget af det vigtigste for danske regioner. Alle regioner arbejder med at reducere ulighed i sundhed. En del af løsningen er at forbedre kapaciteten i sundhedssektoren. Der findes ingen nemme løsninger, men vi er på sagen i regionerne, fortalte han under sit oplæg

Mangeårigt medlem af Slagelse lokalforening, Tanja Dandanell.

’Vi brænder for den samme sag’
For Tanja Dandanell betyder repræsentantskabsmødet noget helt særligt. Hun har været med fire gange før, og har i mange år været en del af Slagelse lokalforening.

- Jeg startede som frivillig i lokalforeningen tilbage i 2008. Jeg mistede min mor året forinden. Hun døde efter kun tre ugers sygdom, så det var en aggressiv kræftform. Jeg var kun 21 år, og det var naturligvis en stor sorg. Jeg følte, jeg måtte gøre noget og blev derfor frivillig i Kræftens Bekæmpelse.

Tanja Dandanells hjertebarn er Lyserød Lørdag, og hun har glædet sig til at besøge standen på markedspladsen.

- Jeg synes, det er så dejligt at være sammen med andre, der brænder for den samme sag, som jeg gør. Derfor er jeg glad for at være med til repræsentantskabsmødet, smilte Tanja.

Lørdag aften blev afsluttet med en fælles middag i den store sal, og sangerinden Søs Fenger gav en minikoncert til stor glæde for alle.

Fokus på ulighed i kræft
Søndagen blev indledt med præsentation af de langsigtede mål og planer for Kræftens Bekæmpelse og høstede bifald fra salen.

Også ulighed i kræft var på dagsordenen, og den nye undersøgelse ’Kræft i Danmark 2022’ blev præsenteret af seniorforsker i Kræftens Bekæmpelse, Susanne Dalton.

- Forebyggelse er rigtig vigtig, hvis vi vil ulighed i kræft til livs. Især over for dem, vi ikke er så gode til at nå. Der er dårligere overlevelse, hvis man har lav uddannelse/lav social position, sagde hun blandt andet om undersøgelsens resultater.

Lykke Friis genvalgt som præsident
Repræsentantskabet i Kræftens Bekæmpelse viste for tredje gang stor tillid til Lykke Friis, der blev genvalgt som foreningens præsident. ’Jeg er utrolig stolt,’ sagde hun efter genvalget.

Syv nye medlemmer blev valgt til hovedbestyrelsen, og fire medlemmer blev genvalgt inden der blev sagt tak for et fantastisk repræsentantskabsmøde.

Vores formand, Helen Bernt Andersen, var meget begejstret for weekendens forløb:

- Repræsentantskabsmødet har været præcis, som jeg havde drømt om. Der har været en rigtig god stemning, og jeg har mærket en glæde over, at vi nu endelig har været samlet fysisk igen, smilte hun oven på den begivenhedsrige weekend.