Luk

Ros til frivillige efter årets HPV-uge

For tredje år i træk har Kræftens Bekæmpelses frivillige sammen med lokale apoteker oplyst om HPV-vaccination i uge 35. 

18. oktober 2021
Christina Hilding Rasmussen, Forebyggelse og Oplysning

67 deltagende apoteker, 27 deltagende lokalforeninger og hele 38 fælles arrangementer, hvor der har været mange gode snakke med forældre og andre besøgende om HPV-vaccination. Det er hvad HPV-ugen 2021 møntede sig ud i. 

Gode erfaringer fra årets HPV-uge
Både deltagende fra apoteker og lokalforeninger har haft gode oplevelser med at være en del af HPV-ugen, hvor de føler, de har været med til at gøre en forskel ved at formidle information om HPV-vaccination. Det viser en spørgeskemaundersøgelse. 

Frivillige har mødt positive og nysgerrige kunder. Særligt var kunderne nysgerrige efter at høre om HPV-vaccination til drenge. Drengene har fået tilbudt HPV-vaccination som en del af børnevaccinationsprogrammet siden 2019, og det er generelt blevet taget rigtig godt imod, men der er dog store kommunale forskelle. Mens kun 76 % af de 12-13-årige drenge på Langeland har fået første stik og 78 % i Vordingborg, har hele 93 % fået første stik i Vallensbæk og Kerteminde. Sundhedsstyrelsens og Kræftens Bekæmpelses håb er, at 95 % får første stik og at 90 % bliver færdigvaccineret.

Evalueringen viser også, at apotekerne er glade for samarbejdet og har kun ros til overs for de frivillige kræfter, de har mødt under ugen. Apotekspersonalet fortæller desuden, at de bruger HPV-ugen som en lejlighed til at opkvalificere deres viden om HPV-vaccination.

Vi gør det igen i 2022 
Evalueringen viser at både apoteker og frivillige ønsker at deltage igen. Derfor har vi allerede besluttet, at vi ruller HPV-ugen 2022 ud. Vi glæder os allerede og håber også at ramme de områder hvor tilslutningen til HPV-vaccination er lavest. Nærmere info følger i foråret 2022.

2

Kommentarer

Alice Nielsen

Alice Nielsen Bliver HPV ugen i uge 35 år 2022

25. oktober 2021 12:59

Katinka Agger

Katinka Agger Hej Alice. Ja den ligger fast i uge 35. 
Vh Katinka

28. oktober 2021 12:14