Luk

Sådan kommer repræsentantskabsmødet til at foregå

Det bliver et noget anderledes repræsentantskabsmøde, vi afholder i år. På grund af den aktuelle situation med coronavirus i Danmark, kan vi desværre ikke mødes fysisk i Kolding, som vi plejer. Men vi har stadig en vigtig dagsorden, vi skal igennem. Læs her, hvordan det kommer til at foregå.

1. april 2020
Julie Mosbæk Drewsen, Forening & Frivillige

I år bliver repræsentantskabskabsmødet ikke afholdt i Kolding, men hjemme i stuerne hos de mange deltagere. Foto: Tomas Bertelsen.

Normalt plejer hundredvis af frivillige at mødes i Kolding i maj til Kræftens Bekæmpelses årlige og traditionsrige repræsentantskabsmøde. Det bliver noget anderledes i år, hvor vi grundet risikoen for smittespredning af coronavirus ikke kan mødes fysisk den 2.-3. maj, som vi ellers havde planlagt.

I stedet bliver repræsentantskabsmødet afviklet ved brug af digitale drøftelser og afstemninger. Og mødet vil i år udelukkende bestå af indhold fra den vedtægtsbestemte dagsorden.

Se denne video, hvor Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen fortæller, hvordan repræsentantskabmødet kommer til at foregå - og læs mere under videoen, om hvordan mødet rent praktisk kommer til at foregå.

Helen Bernt Andersen fortæller om repræsentantskabsmødet 2020

Hjemmeside på frivillig.dk
Repræsentantskabsmødet kommer til at foregå på en særligt oprettet side på frivillig.dk. For at finde siden skal man logge ind på frivillig.dk og finde punktet ´Repræsentantskabsmøde 2020' i venstre side. Deltagere får yderligere information tilsendt på mail.

Fra tirsdag den 21. april til lørdag d. 25. april klokken 15.00 vil alle dagsordenspunkter være tilgængelige på repræsentantskabsmødets side på frivillig.dk. Som indledning vil Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen byde velkommen i form af en videohilsen. I dette tidsrum fra den 21. april – 25. april vil det være muligt at kommentere og stille spørgsmål til hvert dagsordenspunkt. Herefter bliver der lukket for nye spørgsmål og kommentarer, og afstemningen igangsættes. Dette gøres for at sikre, at alle stemmer på samme grundlag.

Ud for hvert punkt på dagsordenen vil man også kunne finde den information, der er nødvendig, for at man kan blive klædt bedst muligt på inden afstemningen.

Afstemning
Afstemningen foregår ved, at alle repræsentanter inden d. 25. april får tilsendt et afstemningsskema på mail, hvor der stemmes om hvert enkelt dagsordenspunkt. Afstemningen behandles naturligvis anonymt. Afstemningsskemaet skal være udfyldt ved udgangen af repræsentantskabsmødet søndag den 3. maj.

Det vil fremgå tydeligt på hjemmesiden og af den mail, man får tilsendt sammen med afstemningsskemaet, hvordan skemaet udfyldes.

Se en video herunder med Kræftens Bekæmpelses præsident Lykke Friis, hvor hun uddyber, hvordan repræsentantskabsmødet rent praktisk kommer til at foregå - og som krølle på halen kan du til sidst i videoen se hendes bud på, hvem der skulle have underholdt under middagen i Kolding, som vi desværre må undvære i år:

Lykke Friis fortæller rent praktisk om repræsentantskabsmødet 2020

For at sikre, at alle har mulighed for at deltage, vil det også blive muligt at deltage skriftligt i repræsentantskabsmødet uden brug af computer, hvor Kræftens Bekæmpelse vil betale fragten.  Læs mere i ’Spørgsmål & svar’, som du finder her:

Corona Q & A

Sekretariatet vil naturligvis sidde klar til at hjælpe deltagere, der måtte have brug for hjælp til at udfylde afstemningsskema.

Tilmelding
Hvis du allerede har tilmeldt dig repræsentantskabsmødet, skal du ikke foretage dig yderligere. Så er du automatisk tilmeldt det nye møde. Øvrige repræsentanter kan tilmelde sig frem til tirsdag den 14. april.

Vi håber, at vi får et interessant og udbytterigt møde, om end noget anderledes end sædvanligt.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på tlf. 35 25 75 03 eller mail frivillig@cancer.dk.