Luk

Sæt fokus på HPV-vaccination sammen med dit lokale apotek

Trods covid-19 var sidste års HPV-uge en bragende succes, og derfor samarbejder Danmarks Apotekerforening og Kræftens Bekæmpelse igen i år om at sætte fokus på HPV-vaccination i uge 35. Formålet er at fortælle forældre, at vi har en vaccine, der kan beskytte deres børn mod kræft. Og vi håber, at du vil være med.

19. april 2021
TRINE SKOVLUND BENTZEN, FOREBYGGELSE & OPLYSNING

Frivillige oplyser om HPV-vaccination på deres lokale apotek. Foto: Forebyggelse & Oplysning.

Apotekerne er et godt sted at tage snakken om HPV-vaccination med en bred målgruppe, og folk tager godt imod den slags information på apoteket. Det viser resultaterne fra HPV-ugen sidste år. De viser også, at langt de fleste kunder var enormt positive og nysgerrige.

Tilslutningen til HPV-vaccination er steget i hele landet de sidste par år. Men selvom 68 pct. af piger født i 2007 er færdigvaccineret, er der stadig et stykke vej til målet om, at 90 pct. af en årgang er færdigvaccineret. Drengene har fået tilbuddet siden 2019, men kun 38 pct. af drenge født i 2007 færdigvaccineret. Så det er stadig vigtigt, at vi kommer ud med budskabet. Og i nogle kommuner er det endnu vigtigere end i andre. Se tilslutningen i din kommune i ’Stop HPV – bliv vaccineret’-gruppen her på frivillig.dk.

Kontakt dit lokale apotek
Apotekerne var meget tilfredse med samarbejdet sidste år, hvor de gav mange store roser til de frivillige, der havde en stand på apoteket. Og de fik desuden også selv mere viden om HPV-vaccination. Derfor bakker Danmarks Apotekerforening igen i år op om, at lokale apoteker bidrager til ’Stop HPV – bliv vaccineret’-indsatsen i samarbejde med Kræftens Bekæmpelses frivillige.

Apotekerne kan selv tilmelde sig indtil den 1. maj, hvorefter de respektive lokalforeninger bliver kontaktet af deres områdekonsulent. Giv gerne en tilbagemelding inden den 15. juni, hvis I bliver kontaktet, så de tilmeldte apoteker kan få svar inden sommerferien.

Der er også mulighed for, at I som frivillige kan kontakte det lokale apotek og spørge, om de vil være interesserede i at samarbejde om at sætte fokus på HPV-vaccination. Dette er der ingen deadline for.

Samarbejde og materialer
Et samarbejde kan f.eks. være en stand på eller uden for apoteket en eller flere eftermiddage i uge 35. Sidste år var vejret godt, og mange havde succes med at stå på gågaden foran apoteket. Apotekerne kan eventuelt give et forslag til, hvornår kundeflowet er godt i forhold til målgruppen og f.eks. dele opslag på deres Facebookgruppe. Det finder I ud af i fællesskab.

I kan bestille en ’Infostand-pakke’ på 'Stop HPV - bliv vaccineret'-gruppen, hvor vi også løbende sørger for mere information om ugen. Ønsker I at have roll-ups og fotoboks med for at skabe endnu mere blikfang, kan det også bestilles i samme gruppe. Apoteker, der ikke er så heldige at få besøg af frivillige, kan i øvrigt selv bestille materialer fra vores webshop, så de på den måde stadig kan deltage og sætte fokus på HPV.

Hvis I ikke allerede er medlem af gruppen, så meld jer ind i gruppen  ’Stop HPV – bliv vaccineret’-gruppen på frivillig.dk hvor I kan bestille info-standen.


Ved spørgsmål til HPV-ugen er I velkomne til at skrive i gruppen, kontakte jeres områdekonsulent eller Trine Skovlund Bentzen fra ’Stop HPV – bliv vaccineret’-indsatsen på tsb@cancer.dk.