Luk

Samarbejde sætter fokus på HPV-vaccination

Ringsted Lokalforening og Ringsted Apotek har i samarbejde arrangeret et informationsmøde, for at sætte fokus på fakta og viden om HPV-vaccination.

25. september 2018
CHRISTINA HILDING RASMUSSEN, SCREENING & SYGDOMSPJECER

Den 12. september inviterede Ringsted Lokalforening og Ringsted Apotek til et informationsmøde om HPV-vaccination på Ringsted Apotek. Målsætningen var 15-20 deltagere, men hele 36 deltog i informationsmødet. Dette blandt andet på baggrund af solid annoncering og presseomtale i lokalområdet. Der blev bl.a. annonceret om informationsmødet på apotekets to afdelinger, i genbrugsforretningen, hos lægehuse, på Stafet for Livet, i dag- og lokalblade.

Informationsmødet i Ringsted er et af flere arrangementer på landsplan, hvor et apotek har indgået et samarbejde med én af Kræftens Bekæmpelses lokalforeninger.

”Det glæder mig, at apoteker rundt om i landet kan være med til at sætte fokus på den vigtige HPV-vaccine, så endnu flere piger forhåbentligt bliver vaccineret, og vi dermed kan bekæmpe livmoderhalskræft, ” siger formand for Danmarks Apotekerforening, Anne Kahns.

Et informationsmøde er en rigtig god måde at oplyse forældre om HPV-vaccination. Samtidig giver det forældrene mulighed for at stille spørgsmål om HPV-vaccination og mødet kan forhåbentlig medvirke til, at forældrene efterfølgende føler sig bedre klædt på til at beslutte om deres datter skal HPV-vaccineres.

Frivillig læge som oplægsholder
I alt 25 læger med baggrund i bl.a. gynækologi og obstetrik, er klædt på til at understøtte Kræftens Bekæmpelses frivilligaktiviteter om HPV-vaccination rundt omkring i landet. Lægerne stiller op frivilligt ved lokale aktiviteter om HPV-vaccination, f.eks. som oplægsholdere til informationsmøder. Én af disse læger forestod oplægget om HPV-vaccination på informationsmødet i Ringsted. Spørgelysten efter hendes indlæg var stor, og hun var god til svare på de mangeartede spørgsmål fra deltagerne. 

Informationsmødet i Ringsted er et godt eksempel på, hvordan opbakningen fra Danmarks Apotekerforening samt muligheden for frivillige læger til oplæg om HPV-vaccination, kan give udslag i et vellykket arrangement.

Læs om afholdelse af informationsmøder, samarbejde med apotekerne eller andre muligheder for lokale aktiviteter om HPV-vaccination på frivillig.dk i gruppen ’Stop HPV – stop livmoderhalskræft’.

Forespørg om en frivillig læge til jeres arrangement om HPV-vaccination på cancer.dk: www.cancer.dk/hpvforedrag