Luk

Se billeder fra et forrygende repræsentantskabsmøde

Omkring 400 frivillige var i weekenden den 25.-26. maj samlet til Kræftens Bekæmpelses repræsentantskabsmøde i Kolding. Vi har samlet billeder fra dagene.

29. maj 2019
FORENING & FRIVILLIGE, FOTOS: NILLE GRY KLINGE OG HENRIK BRINELS

Lørdag formiddag myldrede det ind med frivillige fra hele landet, og de glædede sig rigtig meget til et par dage med fokus på kræftsagen og til at hygge sig med hinanden og udveksle erfaringer.

Programmet bød både på aktuelle temaer, spændende gæstetalere, videnscaféer og vigtige valg.

Læs om, hvem der blev valgt til hovedbestyrelsen:

Tre nye ansigter i Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse

Lykke Friis bød velkommen og var som altid i hopla under hele repræsentantskabsmødet. Med overblik og godt humør styrede hun slagets gang, mens hendes hund Winston hilste på publikum i salen. Lykke Friis blev søndag genvalgt som præsident under rungende klapsalver og hujen.

Lykke Friis gav ordet videre til Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen. 

Helen Bernt Andersen fremhævede bl.a. indsatsen mod tobak og takkede alle i salen for deres flotte arbejde med Røgfri Fremtid. Hun roste også de politikere, som bakker op om initiativet. 

Formanden kom i sin tale også ind på, hvordan Kræftens Bekæmpelse arbejder målrettet og ambitiøst med pårørende, og at midler fra Knæk Cancer har bidraget til oprettelsen af Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft.

Der var god mulighed for at møde frivillige fra hele landet og en rigtig god stemning i salen. Især under de små gymnastikpauser, hvor pulsen kom op, og der var lejlighed til et godt grin.

Læs også om Faisal Kamal, som er ny frivillig i Brøndby Lokalforening og deltog i sit første repræsentantskabsmøde:

Ny fantastisk frivillig: 'Her er så meget viden, netværk og erfaring'

Kræftens Bekæmpelses administrerende direktør Jesper Fisker præsenterede de tre nye pejlemærker, som er vedtaget af Hovedbestyrelsen.

Frem mod 2025 vil Kræftens Bekæmpelse gøre en særlig indsats for at opnå 'Mindre ulighed i kræft', at være ’Et skridt foran kræft’, og at ’Ingen skal stå alene med kræft’.

Læs mere om de tre pejlemærker:

Pejlemærker mod 2025

I pauserne blev der åbnet op for markedspladsen, hvor forskellige afdelinger i Kræftens Bekæmpelse havde en stand, så frivillige kunne høre, hvad der rører sig og stille spørgsmål. 

Et af de store trækplastre hos Center for Kræftforskning var en forskningspavillion, hvor man kunne få oprenset sit DNA. Det er en teknik, hvor DNAet bliver gjort synligt som små grøn-farvede tråde i en væske, som man kunne få med hjem i et lille rør. Det krævede kun en spytprøve og vakte stor begejstring hos alle, der prøvede det. Som en gæst sagde: 'Den vil jeg give min kone i sølvbryllupsgave'. 

Lyserød Lørdag havde også en stand på markedspladsen, som var nem at genkende på farverne. Lyserød Lørdag bliver i år afholdt lørdag den 5. oktober.

Her er det 'De 7 tegn', som fortæller om deres materialer.

Lørdag var statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gæstetaler. Han præsenterede en række initiativer, der skal komme stigende ungdomsrygning til livs og arbejde hen mod en røgfri generation i 2030.

For første gang fortalte Løkke, hvad Venstre mener, en pakke cigaretter bør koste. Prisen skal stige med 20 kr. og dermed komme 'op på den gode side af 60 kr.' 

- Vi skal gøre mere, end vi gør i dag. Det er vores ansvar, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Lektor Nicolai Juul Birkbak fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital modtog årets Juniorforskerpris fra Kræftens Bekæmpelse.

Gennem sin forskning har han vist, at de genetiske ændringer, der fører til udviklingen af kræft, følger bestemte mønstre. Det giver mulighed for at være et skridt foran kræftcellerne og forudsige, hvordan de vil udvikle sig. Og det åbner på længere sigt mulighed for både bedre diagnoser og bedre behandlinger til patienterne. 

Læs mere om uddelingen af Juniorforskerprisen:

Kræftcellernes slægtsforsker får Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpris

Om aftenen kom Swing Sisters forbi og sang et potpourri af swing klassikere. 

Repræsentantskabsmødet er frivilliges eget møde, og derfor er planlægningsgruppen også frivillig. De har evalueret på sidste års møde og bl.a. besluttet, at bordene i år skulle stilles anderledes op, så der var bedre mulighed for at tale med hinanden. De har også besluttet at kalde gruppedrøftelserne for 'videnscaféer', da de mener, at det er en mere præcis betegnelse. Derudover har planlægningsgruppen været med til at beslutte, hvilke temaer der skulle tages op i år.

Mange tak til alle involverede for et forrygende repræsentantskabsmøde!

2

Kommentarer

Anne Lund Fantastisk dejlig weekend - så mange gode input o.s.v. - det hele var i top. Meget veloplagt Lykke, Helen og Jesper - tak for det. Hilsen fra Anne, Lemvig

29. maj 2019 20:46

Linda Hansen

Linda Hansen Tak til de som har organiseret Repræsentantskabsmødet. Dejligt med videnscafeer - de må gerne være lidt længere. God ide med oplæg, og derefter diskussion. Det får man meget mere ud af. Tak for en fantastisk weekend med mange spændende foredrag og input til arbejdet i det daglige. Hilsen, Linda fra Odense

31. maj 2019 11:16