Luk

Skal din by tænde lys under Knæk Cancer?

Billund bliver i år hjemsted for den smukke lysceremoni Tænd Et Lys under Knæk Cancer, der sendes live på TV 2 lørdag den 30. oktober. Men din hjemby kan også være med til at støtte op med en lokal lysceremoni. Meld jer til senest 5. september.

1. juli 2021
KATINKA AGGER, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS
Lysceremoni under Tænd Et Lys

Sidste år var Esbjerg vært og hovedby under Tænd Et Lys, men ceremonien blev holdt under særlige omstændigheder på grund af corona. Billedet er fra Vordingborg, der var hovedby året før. Foto: Torben Bøgh Johansen

Lanternerne kommer til at gløde i oktobermørket i Billund, når byen i år bliver hjemsted for den smukke lysceremoni Tænd Et Lys, der hvert år afholdes til  Knæk Cancer. Lysceremonien kommer til at finde sted på Byens Plads foran LEGO House og bliver transmitteret direkte på TV 2 under Knæk Cancer-indsamlingshowet.

Det er Billunds Stafet for Livet-frivillige, der kommer til at stå for lysceremonien. Ceremonien udgør også en fast del af programmet, når der hvert år afholdes Stafet for Livet og samles ind til kræftsagen landet over fra maj til september. I Billund er de stolte og glade over, at være blevet valgt som hovedby for Knæk Cancer Tænd Et Lys, fortæller Niels Pedersen, der er formand for Stafet For Livet i Billund. 

- Vi har budt ind for at blive hovedby for Tænd Et Lys et lys i et par år, så vi er meget stolte og glade over, at det er lykkedes i år, siger han. 

Støtteby blev til hovedby

Sidste år var det Esbjerg, der var hovedby for Tænd Et Lys, men ligesom andre stafet-byer havde Billund mulighed for at lave deres egen lysceremoni som en støtteaktivitet til  Knæk Cancer i uge 43. Det gjorde de, og det endte med at blive en stor succes.

Mand viser lyspose med kærlig besked til en af sine kære

Deltager viser sin lyspose frem under Tænd Et Lys. Lysposerne er rygraden i den smukke lysceremoni, og mange vælger at skrive en besked på deres lyspose. Når du køber en lyspose, støtter du samtidig indsamlingen til kræftsagen.

- Vi gennemførte, selvom det var et møgvejr, og selvom der var corona. Vi havde et tæt samarbejde med LEGO House, og det var ret spændende at arrangere med de udfordringer, der nu var. Så jeg er glad for, at der blev lagt mærke til os, så vi nu er blevet udvalgt som hovedby, siger Niels Pedersen.

Din by kan være med

Men lysposerne vil forhåbentlig blive tændt mange steder rundt omkring i Danmarks byer i uge 43. Alle byer med en stafet-gruppe kan nemlig holde deres egen lysceremoni i løbet af Knæk Cancer-ugen, og på den måde støtte op og være med til at skabe et lokalt fællesskab om kræftsagen, ligesom Billund har gjort i flere år.

- Det er en måde at vise sin støtte til Knæk Cancer og give ceremonien sit eget lokale præg, men det også en mulighed for at samles om kræftsagen og tænde lys for dem, man har kær, siger Maria Elsfort, der er projektleder for Tænd et lys i Kræftens Bekæmpelse. 

For Niels Pedersen fra Billund, der selv har haft prostatakræft, er lysceremonien noget helt specielt, uanset om den foregår som en del af Stafet For Livet eller Knæk Cancer:

- Det kan være svært at forklare, men lysceremonien er det, der får det hele til at gå op i en højere enhed. Du finder pludselig ud af, at du ikke er alene, siger han.  

Sådan melder I jer til

Ønsker I at afholde Tænd et lys i jeres lokalområde? Så tag kontakt til jeres lokale Stafet For Livet gruppe. Der er deadline for tilmelding af Tænd et Lys den 5. september 2021. Tilmeld jer ved at sende mail til karenb@cancer.dk med informationer om jeres arrangement.

I kan også melde jer ind i gruppen på frivillig.dk ‘Knæk Cancer - Tænd et Lys 2021’ her på frivillig.dk (husk at logge ind) for at se mere information  - eller I kan kontakte projektleder Maria Elsfort på mare@cancer.dk for at høre mere.

Knæk Cancer handler om oplysning og indsamling. Det er et samarbejde mellem TV 2 og Kræftens Bekæmpelse, der finder sted i uge 43. Ugen sluttes af med et stort indsamlingsshow på TV 2.