Luk

Stofposer storhitter i Horsens

Annalise og Else har siden foråret 2019 produceret klimavenlige stofposer ud af brugt stof, duge og sengetøj, som ikke kan sælges i genbrugsbutikken i Horsens. De har netop ramt en skarp milepæl og foræret stofpose nr. 2.000 til Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse. Men det stopper ikke her. De runder snart pose nr. 2.500.

8. december 2020
RIKKE BRAMS, FUNDRAISING & MEDLEMMER

Jesper Fisker med jubilæumsposen. Foto: Fredrik Björnemalm Fleischer.

Der er gang i symaskinerne i Horsens. Annalise Thorsen og Else Kjærbye er begge frivillige i Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Horsens, men deres engagement stopper ikke her. I foråret sidste år fik de den gode ide at udnytte det stof, som ikke kunne sælges i butikken. Det tæller alt fra tyndslidte dynebetræk, duge med pletter på til stofrester. De begyndte at sy stofposer og sælge dem i butikken. Poserne er et samarbejde fra start til slut.

- Vi klipper som regel poserne op om mandagen, når vi er på arbejde i butikken. Så tager jeg dem med hjem og overlocker kanterne. Jeg har min symaskine foran tv’et, så jeg kan sidde og arbejde om aftenen, mens jeg ser fjernesyn. Derefter giver jeg dem til Else, som syr poserne sammen. Så er de klar til salg i butikken mandagen efter, fortæller Annalise Thorsen.

Der er stor efterspørgsel på stofposerne fra Else Kjærbye og Annalise Thorsen. Foto: Nille Gry Klinge.

Jubilæumspose nr. 2.000 til en særlig modtager
Annalise har fra starten af talt poserne for sjov, så de kunne følge med i, hvor mange det blev til. Sidste år blev pose nr. 1.000 bortauktioneret på Facebook. Den blev købt af en lokal forretningsmand, som gav 1.000 kr. for den.

Da de her i efteråret kom til pose nr. 2.000, skulle det også markeres. Annalise og Else valgte at lave en særlig jubilæumsudgave og forære den til direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker. Og den faldt i god jord hos Jesper.

Annalise og Else besluttede sig for at markere pose nr. 2.000 ved at lave en særlig jubilæumsudgave til Jesper Fisker. Foto: Fredrik Björnemalm Fleischer.

- To-tusind tak for den flotte jubilæumspose. Den er jeg rigtig glad for. Den vil følge mig på indkøb, til møder og så videre. Det er et rigtig flot initiativ og indsats – det er bare så godt gået, sagde Jesper Fisker til overrækkelsen, som Tune Friis, projektleder i Kræftens Bekæmpelse Genbrug, stod for.

Men det stopper ikke her. Der er i den grad gang i produktionen i Horsens. Annalise og Else passerer snart pose nr. 2.500.

- Vi kan godt lide at sy poserne og har det sjovt med det. Det er dejligt at se, at kunderne er så glade for poserne, og at vi kan inspirere andre til selv at gå i gang med projektet, siger Annalise.

Nye modeller i butikken
Stofposerne er blevet så populære, at Annalise og Else har føjet endnu en model til produktionen. Den nye model er en mindre udgave, som kan bruges til frugtpose til børn, til strikketøjet, cykelkurven og andre småting, der skal være samling på.

- Min bridgeklub har alle bestilt en lille pose hver. Den passer perfekt til at holde styr på alle de små dele, som skal fragtes frem og tilbage. Vi har også fået bestillinger til hele skoleklasser, fortæller Annalise.

Poserne bliver solgt for 5 kroner. De prøvede at sætte prisen op til 7 kroner, men så faldt salget. Så nu er prisen tilbage på en femmer.

Klimavenlig indpakning til jul
Begge typer af poser kan også bruges som alternativ indpakning her i juletiden. Der kommer mere og mere fokus på klimaet og den pris, som kloden betaler for vores forbrug.

Else og Annalise foran stativet med stofposerne. Foto: Nille Gry Klinge.

Alene her i december ryger der masser af gavepapir direkte i skraldespanden, når gaverne er pakket op juleaften.

- En af vores kolleger i butikken kom med en bestilling fra sit barnebarn. Han ville gerne købe en håndfuld poser til at pakke julegaverne ind i. Så bliver indpakningen også en lille ekstra gave i sig selv, fortæller Annalise.

Læs mere om Annalise og Elses stofposer i artiklen her:

Klimavenlige stofposer går som varmt brød