Luk

Sundhedsmyndighederne om ny coronavirus: Arrangementer kan afholdes som planlagt

Historierne om den nye coronavirus fylder meget i mediebilledet, og vi holder selvfølgelig også øje med situationen her i Kræftens Bekæmpelse. Vi læner os solidt op ad sundhedsmyndighederne, som oplyser, at konferencer og store arrangementer kan afholdes som planlagt.

2. marts 2020
FORENING & FRIVILLIGE

Der er ingen grund til at tage særlige forbehold i forbindelse med arrangementer med mange mennesker, oplyser Sundhedsstyrelsen. Foto: Colourbox.

I disse dage opstår der mange spørgsmål hos danskerne, efter den nye coronavirus (COVID-19) er kommet til landet. Vi har også her i Kræftens Bekæmpelse fået enkelte spørgsmål om afholdelsen af landsindsamlingen og Stafet For Livet.

Vi holder løbende øje med udviklingen, og vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes anbefalinger nøje.

Gør som planlagt og husk hygiejnen
Sundhedsstyrelsen oplyser, at der som udgangspunkt ikke skal tages særlige forbehold i forhold til afholdelse af arrangementer. Konferencer og store arrangementer kan derfor afholdes som planlagt.

Der opfordres blot til at følge de almindelige hygiejneråd, da COVID-19 smitter fra person til person gennem dråber, f.eks. via hoste eller nys. De generelle hygiejneråd er:

  • Vask hænder ofte og hyppigt med sæbe og vand, brug evt. håndsprit
  • Nys og host i ærme eller albuebøjning

De gode hygiejneråd kan evt. hænges op i forbindelse med afholdelse af arrangementer for at forebygge smitte. Hent en printvenlig version her.

Hvis du vil vide mere, kan du finde hele informationsarket fra Sundhedsstyrelsen til virksomheder og arbejdspladser her