Luk

Tænd et Lys: ’I år er det ekstra vigtigt, at vi står sammen’

I Esbjerg er frivillige fra Stafet For Livet i fuld gang med at forberede en lysceremoni til Knæk Cancer i uge 43, hvor TV2 og Kræftens Bekæmpelse sammen sætter fokus på kræft. Stafet For Livet Esbjerg skal være vært for ’Tænd et Lys’ til årets liveshow – og de glæder sig, selv om det kræver ekstra mange tanker i år.

30. august 2020
FUNDRAISING & MEDLEMMER
Tænd et Lys i Vordingborg 2019

Vordingborg var vært for ’Tænd et Lys’ i liveshowet sidste år. Foto: Per Rasmussen.

Det er en ganske særlig oplevelse at være med til en lysceremoni. Når mørket falder på, og lysposerne bliver tændt, sænker roen sig, og der er tid til at falde ind i sine egne tanker, mens øjnene vandrer henover de personlige hilsner på poserne. 

- Vi kommer med hver vores historie, og så står vi sammen om et fælles formål. Nemlig at mindes og ære den eller de personer, som vi har skrevet en hilsen til på lysposen, fortæller Søren Andersen, der er formand for Stafet For Livet Esbjerg.   

Han glæder sig til, at Esbjerg skal være vært for lysceremonien til det store Knæk Cancer-liveshow lørdag i uge 43. I løbet af ugen vil der også være ’Tænd et Lys’-events flere andre steder i landet.

- For os er det vigtigt, at vi afholder Tænd et Lys, uanset i hvilket omfang det bliver. Det er blevet en tradition, og dem, der plejer at komme, glæder sig til at deltage hvert år, siger Søren Andersen.

Finder nye veje i en tid med coronavirus
Sidste år var Stafet For Livet Vordingborg vært for live-lysceremonien i forbindelse med Knæk Cancer indsamlingsshowet. Det blev et stort event med en fest for hele byen og flere tusind deltagere. I år ser vi ind i en anderledes virkelighed på grund af coronavirus.

- Vi har forskellige ideer i spil. Men vi håber at kunne afholde en fysisk lysceremoni, samtidig med at det hele sendes live via vores Facebookside, fortæller Søren Andersen fra Stafet For Livet Esbjerg.

Frivilliggruppen er allerede i fuld gang med forberedelserne, og det betyder meget at være med til at samle ind til kræftforskning. Derfor er de frivillige arrangører fast besluttet på at afholde lysceremonien – også selv om de er udfordret af at skulle finde på nye måder at den på.

- Som jeg ser det, så er det lige nøjagtigt i år ekstra vigtigt, at vi står sammen og samler ind til kræftsagen. Selv om det måske er små beløb, så gør mange bække små en stor å. Og det er der brug for. Kræften hviler ikke – heller ikke i disse coronatider. Vi samler ind nu, så kræftforskerne kan gøre nye gennembrud i morgen, siger Søren.

Vær med til at tænde lys
I 2019 var Skive, Esbjerg, Kolding, Odense og Vordingborg på kortet over byer, der arrangerede ’Tænd et Lys’-events i Knæk Cancer-ugen. Arrangementerne var forskellige, men havde alle til fælles, at de inviterede til at stå sammen og tænde lys.  

Også i år har flere byer meldt sig på banen til at arrangere Tænd et Lys, og yderligere arrangementer er meget velkomne.

Skal din Stafet For Livet-frivilliggruppe arrangere et Tænd et Lys-event i Knæk Cancer-ugen? Meld dig ind i gruppen på frivillig.dk ’Knæk Cancer – Tænd et Lys 2020’ for at se mere information, eller kontakt projektleder Henriette Lind Kelstrup på helk@cancer.dk 

Frist for tilmelding er den 20. september.

Sidste år blev der også tændt lys i Esbjerg under Knæk Cancer. Foto: Stafet For Livet Esbjerg.