Luk

Tag snakken om 'De 7 tegn' på en sjov og aktiv måde

For at flere kan overleve kræft og få så skånsom behandling som muligt med færrest mulige senfølger, er det vigtigt at kende tegnene på kræft. Det gør nemlig en stor forskel at opdage kræft tidligt og komme afsted til lægen. Du kan være med til at lære danskerne om de syv mest almindelige tegn - og endda på en både sjov og aktiv måde. Så husk, at du kan bestille både Twister, quizudflugt og Syvstjerneløb, der kombinerer oplysning og aktivitet.

16. juli 2021
TRINE SKOVLUND BENTZEN, FOREBYGGELSE & OPLYSNING

Mange er nu Covid-19 vaccineret, og landet er endelig ved at være fuldt åbent igen, så det er bare at komme ud i det ganske danske land med en masse sjove og vigtige forebyggelses-aktiviteter. Der er heldigvis mange gode måder at formidle ’De 7 tegn’ budskaberne på, f.eks. ’Syvstjerneløb’, der er det nyeste skud på stammen, som er en kreativ og ny måde at sætte fokus på tallet syv, og derigennem symptomer på kræft.   

Essentielt at kende tegnene
For at kunne reagere på kræft er det naturligvis nødvendigt at kende symptomerne. Derfor har De 7 tegn-kampagnen siden 2015 arbejdet for at lære danskerne de syv mest almindelige tegn på kræft at kende - og tage til lægen, hvis de oplever dem på egen krop. Det gør nemlig en stor forskel at komme hurtigt af sted til lægen, for jo tidligere kræftsygdom bliver opdaget, jo bedre er muligheden for at blive rask. Så vær med til at sprede denne vigtige viden og tak snakken om De 7 tegn.

Væk nysgerrigheden med Syvstjerneløbet
Syvstjerneløbet kan bruges til stafetter, arrangementer og møder, til kulturbegivenheder på torvet, i skoven eller på arbejdspladsen. Løbet kan udføres alene, sammen, (delvist) digitalt og fysisk. Altså, det helt perfekte materiale til disse tider! 

Så bestil en stak Syvstjerneløb her på frivillig.dk i ’De 7 tegn’-gruppen, under ’materialebestilling’ og tag ud i det blå og find syvtaller. I skal f.eks. finde syv ens ting og syvtaller i naturen, tag billeder af fundene og del dem med hinanden fysisk eller digitalt, f.eks. i en Facebookgruppe, på WhatsApp eller SMS. Mulighederne er mange. Syvstjerneløbet kan vække nysgerrigheden og med fordel kombineres med en ’De 7 tegn’ folder, der kort og godt, opridser de mest almindelig symptomer på kræft og hvordan man bør forholde sig.

Test balancen og få et godt grin
Se filmen med Claus, der viser, hvordan I kan sætte fokus på 'De 7 tegn', ikke ku via Syvstjerneløbet, men også f.eks. ved at arrangere quizudflugt på stafetpladsen til Stafet for livet, eller til andre arrangementer og på andre lokationer, såsom i den lokale park eller skov. I kan også invitere til et spil Twister i det nærmeste sundhedshus, i madklubben eller som en aktiv pause til diverse møder. Det er kun fantasien sætter grænser.

De 7 tegn-quizudflugten leder deltagerne ud på en rute for at finde de rigtige svar, mens Twisterspillet udfordrer balanceevnen og sætter gang i snakken på en sjov måde, når deltagerne f.eks. skal placere højre hånd på synkebesvær og venstre fod på vægttab.

Se videoen med Claus, og bliv inspireret, i ’De 7 tegn’-gruppen på frivillig.dk, under ’Galleri’ og ’Inspirationsvideo til materialer’.

Sådan bestilles materialerne
Alle materialerne kan bestilles under ’Materialebestilling’ i ’De 7 tegn’-gruppen på frivillig.dk. Kontakt Trine Bentzen, hvis du har spørgsmål eller kommentarer, på tsb@cancer.dk

Du kan læse mere om De 7 tegn her.