Luk

Tre nye ansigter i Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse

På weekendens repræsentantskabsmøde i Kolding 25.-26. maj var der valg til Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse.

Repræsentantskabsmøde 2019

Repræsentantskabsmødet blev vanen tro holdt i Kolding. Foto: Nille Gry Klinge.

Søndag på repræsentantskabsmødet var der valg til Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse. Der var 10 pladser, som skulle besættes, og 12 kandidater var stillet op.

Da stemmerne var talt op, stod det klart, at tre nye medlemmer er valgt ind i hovedstyrelsen:

Ulla Kusk 
Ulla er fra Herning, hun er førtidspensionist og fhv. social- og sundhedsdirektør. I hovedbestyrelsen vil hun bl.a. arbejde for en røgfri fremtid, men har også på sin 'to do-liste' at få udbredt mere viden om senfølger efter kræftbehandling samt arbejde for anerkendelse og forståelse af senfølger. 

Henning Due Lorentzen 
Henning er fra Fredericia, og han er pensioneret politibetjent. Han vil i sit bestyrelsesarbejde fokusere på lighed i sundhed, den frivillige lokale indsats og økonomien i Kræftens Bekæmpelse.

Jytte Møller
Jytte er fra Roskilde. Hun er pensionist og har i sit arbejdsliv bl.a. været sundhedschef i en kommune. Hun vil bl.a. fokusere på flere lokale tilbud til kræftramte og deres familier og en styrket indsats i forhold til senfølger.

Følgende blev genvalgt til hovedbestyrelsen:

  • Lone Bøgely
  • Poul Hvass Hansen
  • Jesper Rotvig Jensen
  • Børge Frank Koch
  • Hanne Ringgaard Møller
  • Anni Elkjær Olesen
  • Susanne Ulk


Hovedbestyrelsen består af 30 medlemmer, hvoraf de 28 er valgt af repræsentantskabet. To medlemmer er valgt af Kræftens Bekæmpelses medarbejdere. Det er ikke alle hovedbestyrelsesmedlemmer, der er på valg hvert år.

Formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen er formand for hovedbestyrelsen. Per Gandrup er næstformand.

Hovedbestyrelsen har nedsat et forretningsudvalg, som består af formanden og næstformanden for hovedbestyrelsen samt fem medlemmer valgt af og blandt hovedbestyrelsens medlemmer. Mads Nordahl Svendsen indtræder nu i forretningsudvalget og erstatter Jens Hillingsø, som ikke genopstillede til hovedbestyrelsen.

I alt havde tre medlemmer af hovedbestyrelsen valgt ikke at genopstille, og fra scenen i Kolding lød der et stort tak for indsatsen fra formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.