Luk

Tusind tak for hjælp og støtte!

34,6 millioner kroner. Så meget blev der samlet ind til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling søndag 12. april. Vi er rigtig glade for den støtte, som danskerne endnu en gang har vist os, siger Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

28.500 frivillige samlede søndag den 12. april 34,6 millioner kroner ind ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Det svarer til sidste år, hvor det indsamlede beløb satte rekord.

- Det var en rigtig god dag, og vi hører mange rørende historier fra indsamlerne. Lige fra en kvinde, der netop var blevet erklæret rask og havde et større beløb liggende parat til indsamleren, til hjemløse, der sælger flasker og donerer pengene. På min egen rute, mødte jeg en lille dreng, der tømte sine lommer for småpenge. Vi er dybt taknemlige for alle beløb - store som små, fortæller Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Indtil videre er beløbene fra indsamlingsbøtterne, fra onlineindsamlingerne, Mobile Pay, Swipp og de donerede beløb fra erhvervslivet talt op. Men oveni det kommer de beløb, som folk giver via girokort, sms og fastnettelefon.

- Vi er simpelthen så glade. Vi har nået et rigtig flot resultat, og vores indsamlere er blevet mødt med åbne arme over hele landet. Den meget store opbakning er med til at styrke kampen mod kræft, og det er en varm håndsrækning til alle kræftramte og pårørende i Danmark. Uden den enorme støtte fra befolkningen ville vi ikke kunne bane vejen for, at færre får kræft, og at flere overlever og får et godt liv efter sygdommen. Derfor skal der lyde et stort tak til alle dem, der har brugt søndagen på at gøre en forskel for kræftramte og pårørende i Danmark, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Også på de sociale medier viste rigtig mange danskere flaget. 
Indsamlere lagde billeder op og mærkede dem #Visflaget. Og netop dette hashtag - som det hedder - blev det mest brugte midt på dagen. Her er det Maria og Sara, der viser flaget.


Landsindsamlingen kan i år fejre 30 års fødselsdag og glæde sig over, at der gennem årene er blevet indsamlet omkring 700 mio. kr