Luk

Vær med i Den lokale soluge

I år falder den lokale soluge fra den 18.-22. maj. Årets kampagnepakke indeholder som noget nyt både solcreme, en bog om solen og solsikkefrø som supplement til de populære uv-armbånd. Tilmelding senest 24. april.

Der er ingen lokal soluge uden hjælp fra Kræftens Bekæmpelses mange gode frivillige i hele landet. Mange har allerede tilmeldt sig, men har du endnu ikke fået tilmeldt dig kan du nå det endnu. Tilmeldingsfristen er den 24. april 2015, og du tilmelder dig via frivillig.dk ved at melde dig ind i gruppen 'Den lokale soluge – SFO'er' og/eller 'Den lokale soluge – Børnehaver'.

Nye og opdaterede materialer
For at gøre årets lokale soluge til en endnu bedre oplevelse, er materialerne til Skyggehyggeløbet i SFO'erne opdateret (tidligere Jagten på solbogstaverne). Du får også nye materialer, som du kan bruge til besøget i børnehaver og SFO'er: "En bog om solen", 2 stk. Matas Sollotion Kids 400 ml faktor 15 og 2 poser med solsikkefrø, som du kan give til institutionen.

Hjælp de små til sunde solvaner
I den lokale soluge får børnehaver og SFO'er over hele landet besøg af Solkampagnens frivillige, som gennem leg og læring gerne vil sikre, at børnene er godt beskyttede i solen. Formålet med besøget er at opfordre institutioner til at indføre en solpolitik. Som frivillig informerer du institutionspersonalet om den bedste solbeskyttelse til børn, og lærer børnene at være ven med solen hele livet.

I dag solbeskytter 98 % af landets børnehaver børnene, mens mange SFO'er endnu ikke er kommet så langt. Derfor vil vi igen i år opfordre dig til at besøge de yngste skolebørn i SFO'erne, så vi kan få de gode solbudskaber ud til institutioner, som endnu har til gode at få besøg fra Solkampagnen, eller som endnu ikke har indført en solpolitik.

Materialebestilling
Materialer bestilles via frivillig.dk. Du skal selv tilldele dig rollen som kampagnekoordinator 2015 eller frivillig. Det er kun er kampagnekoordinatorer, der har mulighed for at bestille materialer. Fristen for materialebestilling er den 30. april 2015.

Kunne du tænke dig at gøre en indsats og bidrage til forebyggelse af kræft i huden? Så tilmeld dig som enten solkampagnekoordinator eller frivillig i Den lokale soluge 2015.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information eller hjælp til at tilmelde dig, er du velkommen til at kontakte projektmedarbejder i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne, Solveig Høgh Larsen på mail solhl@cancer.dk eller tlf. 35 25 75 90.