Luk

Valgkampen skudt i gang

Frivillige mødtes og fik redskaber til at sætte fokus på kræftsagen i valgkampen. Se hvad du selv kan gøre.

12. oktober 2022
Signe Højgaard; PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS
Valgbåse i et valglokale

Valgkampen er i fuld gang, og du kan støtte kræftsagen ved at hjælpe til med at sætte forebyggelse, især i forhold til tobak og alkohol, på dagordenen. Foto: Colourbox.com

Over 20 frivillige mødtes til ’kick off’ for valgkampen 2022 tirsdag aften en uge, efter valget blev udskrevet.

- Der var virkelig god energi på mødet, og det var fedt at opleve, at der er mange frivillige, der har lyst til at gå i dialog med de folketingskandidater, der er opstillet i deres lokalområde, for at få sat kræftsagen på dagsordenen, siger projektleder i Kræftens Bekæmpelse Lone Holm.

Du kan nå at være med
Mødet foregik på Teams og blev optaget, så du kan som frivillig stadig nå at opleve startskuddet til de frivilliges indsats under dette folketingsvalg. Mødet giver en god introduktion til, hvad du kan gøre som frivillig under valgkampen.

Du kan finde optagelsen af mødet på Frivillig.dk ved at logge ind på siden og finde menupunktet 'Folketingsvalg' i venstre side og herfra klikke videre til siden 'Vejledninger'. Videoen kommer til at ligge på siden frem til den 24. oktober.

- Vi har en fælles forebyggelsesdagsorden, hvor vi sætter fokus på tobak og alkohol i valgkampen. Fra lokalt hold kan man gøre en kæmpe forskel som frivillig ved at bruge de forskellige materialer til blandt andet at skrive læserbreve, stille spørgsmål til politikere og bakke op på de sociale medier om kræftsagen, siger Lone Holm.

Hun opfordrer til, at man kontakter sin regionale områdekonsulent fra Kræftens Bekæmpelse, hvis man planlægger at tage kontakt til sin lokale folketingskandidat eller til et lokalt medie.

Valgkamp i fuld gang
Valgkampen er allerede godt i gang. Kræftens Bekæmpelse har foreslået, at prisen på en cigaretter skal hæves til 90 kroner, så færre børn og unge begynder at ryge. En ny undersøgelse fra Epinion viser, at hele 61 procent af danskerne bakker op. Læs mere her.

Du kan følge med under valgkampen på Cancer.dk under nyheder. Vi kommer derudover til at samle de artikler, som vedrører Folketingsvalget på Frivillig.dk under menupunktet Folketingsvalg.

Du kan også gøre en vigtig forskel for kræftsagen ved at følge Kræftens Bekæmpelse på sociale medier og dele, ’like’ eller kommentere opslag om røg eller alkohol under valgkampen. Du finder Kræftens Bekæmpelses facebookside her

Senest er der sendt en ny video ud om rygning i forbindelse med valget, som du kan se og dele herfra.