Luk

Vi skal have nyt digitalt frivilligunivers – vil du være med i brugergruppe?

Alle Kræftens Bekæmpelses forskellige hjemmesider skal fornyes inden for de kommende år. Det betyder, at frivillig.dk også skal laves om. Du kan være med til at sætte dit præg på det nye digitale frivilligunivers ved at blive en del af brugergruppen. Er det noget for dig? Så læs videre.

6. januar 2021
NINA LÆRKE BELT, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS

Det typiske frivillige arbejde foregår mellem mennesker ude i den virkelige verden. Men de seneste år er en stor del af den frivillige indsats rykket ind bag skærmen, hvor forberedelse og koordinering understøttes digitalt, primært på frivillig.dk.

Ikke mindst under corona er vi rykket ind i den digitale verden – og her kan vi se vigtigheden af, at alle har adgang til de nødvendige digitale redskaber.

Vil du være med i en digital brugergruppe?
Det seneste år har Kræftens Bekæmpelse forberedt et stort IT-projekt, hvor en fornyelse af cancer.dk og frivillig.dk skal gøre siderne mere overskuelige og brugervenlige. Og nu har vi brug for brugerne - det vil sige dig og andre frivillige - til at pege på, hvordan det kommende frivilligunivers skal se ud, og hvilke funktioner der skal prioriteres.

Hvad går det ud på?
En del frivillige har allerede deltaget i en brugerundersøgelse, der gjorde os klogere på, hvilke behov frivillige har til et nyt frivilligunivers.

Som medlem af den digitale brugergruppe er du med til at vurdere, hvordan de behov løses bedst. Du bliver præsenteret for forskellige løsningsmuligheder og vurderer, hvad der efter din mening er den bedste løsning.

Hvem kan deltage?
Alle frivillige kan deltage. Det er ikke vigtigt, om du har været frivillig i 15 år eller 5 måneder. Du skal bare have lyst til at byde ind med din holdning til, hvordan den nye hjemmeside skal fungere, så den gør det lettere for dig at være frivillig.

Hvornår og hvordan foregår det?
Brugergruppen foregår digitalt og på tidspunkter, der passer dig.
Når du har tilmeldt dig, kontakter vi dig i løbet af januar.
Her vil vi præsentere dig for nogle behov, man kan have til en hjemmeside og beder dig prioritere de vigtigste.
Senere hen vil du være med til at vurdere hjemmesidens udseende og opbygning.

Du har altid mulighed for at melde dig ud af brugergruppen.

Tilmelding
Du tilmelder dig ved at sende en mail til frivillig@cancer.dk.
Du må meget gerne oplyse, hvilken frivilligrolle du har i Kræftens Bekæmpelse, og hvor i landet du bor.