Luk

Yderligere tiltag fra myndighederne skal bremse coronavirus

Myndighederne tager nu en række yderligere tiltag for at stoppe spredningen af coronavirusset. Her i Kræftens Bekæmpelse følger vi anbefalingerne nøje. Få et overblik over, hvad myndighedernes tiltag betyder for os.

6. marts 2020
FORENING & FRIVILLIGE

Arrangementer med mindre end 1.000 deltagere kan ifølge myndighederne fortsat afholdes. Foto: Colourbox.

Lige nu fylder historierne om det nye coronavirus rigtig meget i medierne, og vi holder løbende øje med situationen. Vi har fuld tiltro til, at sundhedsmyndighederne her i Danmark har styr på situationen, og derfor følger vi deres anbefalinger nøje.

Vi har fredag formiddag fulgt statsminister Mette Frederiksens pressemøde, hvor det kom frem, at myndighederne nu tager en række yderligere tiltag for at stoppe spredningen af coronavirusset. Myndighederne opfordrer nu til at udskyde eller aflyse alle arrangementer med mere end 1.000 deltagere frem til udgangen af marts. Arrangementer med mindre end 1.000 deltagere kan fortsat afholdes, men der vil komme yderligere information fra myndighederne i de kommende dage, som vi afventer og holder øje med.

Vi har ikke arrangementer med over 1.000 deltagere samlet på ét sted i den kommende måned. Derfor vil vi på baggrund af den nye udmelding fortsat afholde vores kommende arrangementer.

Vi har bemærket, at Folkekirkens Nødhjælp har aflyst deres husstandsindsamling nu på søndag den 8. marts. Vi har endnu tre uger til vores landsindsamling den 29. marts, så vi ser tiden an, og indtil videre afholder vi landsindsamling som planlagt og sætter stor pris på den indsats og det engagement, I alle lægger i at lave landsindsamling. Vi er også meget taknemmelige for de indsamlere, der har tilmeldt sig.

Vi er helt opmærksomme på, at myndighedernes anbefalinger kan ændre sig, og vi opfordrer jer derfor til at holde jer orienteret her på frivillig.dk, hvor vi løbende opdaterer nyhederne.

Bliv hjemme, hvis du har været i risikoområde
Hvis I har et arrangement i den kommende weekend, skal I sende en mail til alle deltagere med information om, at man skal blive hjemme, hvis man har været i et risikoområde. Vi har sendt en skabelon ud på mail til lokalforeningsformænd, formænd for Stafet For Livet-styregrupperne, kampagneledere og talsmænd i IGEN-butikkerne. Skabelonen skal også hænges op ved indgangen til arrangementer. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler på nuværende tidspunkt, at man bliver hjemme i 14 dage, hvis man har været i et af de særlige risikoområder. I Kræftens Bekæmpelse har vi på baggrund af anbefalingen besluttet, at både frivillige, ansatte og besøgende/brugere/deltagere skal blive hjemme i 14 dage fra det tidspunkt, hvor de forlod risikoområdet. Også selv om man ikke har nogen af symptomerne (feber, hoste og/eller vejrtrækningsproblemer). Sundhedsstyrelsen opdaterer løbende listen over områder, og I kan derfor finde den aktuelle her på deres hjemmeside.

Husk hygiejnen
I forbindelse med kommende arrangementer og i jeres frivillige arbejde generelt, kan I selv hjælpe med at begrænse eventuel smitte ved selv at være opmærksomme på og opfordre andre til god hygiejne. Myndighederne anbefaler, at man undgår at give hånd og kramme hinanden, når man hilser, og I kan samtidig indkøbe håndsprit og hænge print-selv plakater op med Sundhedsstyrelsens generelle hygiejneråd. I kan hente en plakat her.

Alle de ovenstående anbefalinger er udarbejdet for at undgå spredning af COVID-19. Dette er en sygdom, som for langt de fleste vil give milde symptomer, men for nogle kræftpatienter og for ældre kan det være alvorligt at blive smittet. Vi vil gøre vores i Kræftens Bekæmpelse for at hjælpe med at undgå, at virus spreder sig markant.

Har I spørgsmål?
Hvis I har spørgsmål om coronavirus, kan I på Sundhedsstyrelsens hjemmeside finde et udførligt overblik med fakta, råd og vejledning. Vi opdaterer også løbende nyhederne på frivillig.dk, så hold jer meget gerne opdateret derinde. I er også velkomne til at kontakte jeres lokale konsulent, hvis I har spørgsmål til afholdelsen af kommende arrangementer.

Vi er meget opmærksomme på, hvordan situationen udvikler sig og melder selvfølgelig ud til jer, ligeså snart vi ved mere.