Luk

Forløbsmålene i kræftpakkerne er fortsat en udfordring for regionerne

Kun tre ud af fire brystkræftpatienter i Region Hovedstaden har forløbstider, der er i overensstemmelse med de mål, som er beskrevet i brystkræftpakken. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut.

Når regionsudvalget mødes med regionen er der fortsat grund til at drøfte opfyldelse af forløbsmålene i kræftpakkerne. Det går ganske vist en smule bedre end det gjorde for nogle år siden. Men der er fortsat kræftdiagnoser i alle regioner, hvor det kniber med at leve op til, at mindst 9 ud af 10 patienter gennemgår forløb, der ligger inden for de forløbsmål, som kræftpakkerne beskriver.

Det viser helt friske data for 4. kvartal 2014, offentliggjort af Statens Serum Institut.

Eksempelvis fremgår det, at kun 74 pct af de brystkræftpatienter i Region Hovedstaden, der behandles kirurgisk, har et forløb, der ligger inden for de rammer, der er fastsat i kræftpakken.

I Region Nordjylland indtager man en bundplacering, når der tales livmoderhalskræft, hvor kun halvdelen af forløbene ligger inden for målene i kræftpakken.

I Region Sjælland er det blandt andet patienter med kræft i tyk- og endetarm det kniber med. Her har kun tre ud af fire et forløb, der ligger inden for målet i kræftpakken.

I regionerne Midtjylland og Syddanmark er kræft i nyrene en af flere kræftdiagnoser, hvor det ikke lykkes at leve op til forløbsmålene.

 

Danmarkskort

For at få hurtigt overblik over, hvordan det går i hver region er der nu hjælp at hente på "forløbsmåls-danmarkskortene". ¨

Danmarkskortene er et nyt tilbud, der giver mulighed for hurtigt at skabe sig overblik over, hvordan den regionale status er på opfyldelse af forløbsmålene inden for hver enkelt af de kræftformer, der indgår i kræftpakkerne.

I er naturligvis velkomne til at henvise jeres region, journalister og andre med interesse i dette område til siderne med Danmarkskortene.

Se Danmarkskortene ved at trykke her: