Luk

Odenses genbrugbutik rykker ind i Fakta

Efter at Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Odense i mere end ti år har ligget på Bogensevej 2 er tiden kommet til nye eventyr. Fredag d. 21. april rykker butikken ind i Faktas tidligere butikslokaler blot 300 meter længere ned ad vejen, og de frivillige kan næsten ikke få armene ned.

Butikkens frivillige glæder sig til at skulle flytte i større og mere moderne lokaler. Fra venstre ses Krista Andersen, Lisbeth Andersen, ,Kirstine Møller, Karen Heide, Else Sørensen og Hanne Dreyer.

Butikkens frivillige glæder sig til at skulle flytte i større og mere moderne lokaler. Fra venstre ses Krista Andersen, Lisbeth Andersen, ,Kirstine Møller, Karen Heide, Else Sørensen og Hanne Dreyer.

På Bogensevej 2 i Odense  har frivillige fra Kræftens Bekæmpelse ikke alene travlt med at ekspedere kunder og lange godt og gedigent genbrug over disken, de har samtidig  travlt med at tømme butikken.

1. april lukker butikken nemlig efter ti usædvanlige gode år. Der er dog ingen grund til at finde lommetørklæderne frem for byens genbrugselskere, for butikken genopstår nemlig allerede 21. april, når den rykker ind i Faktas gamle lokaler på Bogensevej 62 -  et stenkast fra den nuværende adresse.

Grunden til at butikken flytter lokation er, at lejemålet er blevet opsagt og i stedet skal overtages af Netto og da Fakta for nylig lukkede sin butik var det en oplagt mulighed at overtage det lejemål.

- Vi har haft 10 helt fantastiske år her på Bogensevej 2, så selvfølgelig er det med vemod at vinke farvel til stedet her. For mange af de frivillige har det været deres andet hjem. Men heldigvis flytter vi bare lidt længere ned ad vejen og vores 81 dygtige og engagerede frivillige glæder sig, fortæller Frank Nissen, distriktschef for Kræftens Bekæmpelse Genbrug Odense.

Butikken har solgt genbrug for over 25 milliioner kroner på de 10 år, den har eksisteret.

Butikken har solgt genbrug for over 25 millioner kroner på de 10 år, den har eksisteret. Foto: Arkiv

25 millioner på 10 år
På de ti år butikken har eksisteret, har den takket være Odenseaners gavmilde donationer og store købelyst langet genbrugsguld over disken for mere end 25 millioner kroner. Penge, der er er gået til Kræftens Bekæmpelses indsats overfor forskning, patientstøtte og forebyggelse. 

Og når butikken slår dørene op for den nye butik, er det da også med en forventning om en fortsat positiv genbrugsvækst.

- De nye butikslokaler er både større og mere moderne, så jeg føler mig overbevist om, at vi har gode muligheder for at skaffe endnu flere penge til kræftsagen. Jeg håber vores kunder og gavmilde donorer fortsætter med at bakke os op, og hvem ved, måske er vi så heldige at der følger nye kunder med i kølvandet af flytningen, lyder det håbefuldt fra Frank Jessen.

Flere kvadratmeter og mindre C02-udslip
- Vi glæder os til at komme over i nogle nyere lokaler og til at få mere plads. Det er meget tiltrængt, for her er voldsomt utæt i de gamle lokaler. Det drypper ind, når det regner, griner Hanne Dreyer, som er frivillig i butikken. 

Udover flere kvadratmeter at boltre sig på og bedre forhold for de frivillige, har den nye butik også den fordel, at der på grund af nyere el-installationer, vil være penge at spare på den kommende elregning og et mindre CO2 udslip.

Flytteudsalg
Frank Nissen opfordrer Odenseanerne til at komme til flyttesalg i den gamle butik i hele uge 13, hvor der vil være 50 pct. rabat på alt.

Praktisk information:
Kræftens Bekæmpelse Genbrug på Bogensevej 2 holder sidste åbningsdag fredag den 1. april. Fra mandag den 27. marts til og med lørdag den 1. april vil der være 50 pct. udsalg på alt i butikken. Donationer bedes indleveres i den nye butik.

Fredag 21. april kl. 11 åbner den nye butik på Bogensevej 62. Donationer modtages på denne lokation på hverdage.