Luk

Hjælp Solkampagnen med at sende landets skoleelever på solsikker ferie

Når skoleelever i år synger Feriesangen sidste skoledag kan det være med et ekstra vers , som handler om solbeskyttelse. Du kan hjælpe med at udbrede sangen på landets skoler. 

18. maj 2022
Solveig Høgh Larsen, Solkampagnen

Sommerferien ser lige om hjørnet, og sidste skoledag for landets elever er den 24. juni.

Netop sidste skoledag har alle danske skoler én tradition tilfælles. De synger 'Feriesangen'. En sang fyldt med godt humør, et catchy omkvæd og masser af nostalgi. Og ikke mindst: sol og sommerferie.

I år kommer sangen dog til at lyde en smule anderledes, end den plejer, da vi har fået lov til at tilføje et ekstra vers til sangen.  Et lille vers, der handler om solbeskyttelse, så alle kan gå på ferie med en lille reminder i baghovedet, og vi sammen kan sikre færre solskoldninger på den sarte hud.

Hvad kan du hjælpe med?
Kun i fællesskab kan vi få udbredt budskabet om sangen og solrådene. Målet er, at få alle skoler til at synge den nye udgave af Feriesangen og til det skal vi bruge alle kontakter til at få sangen ud til skolerne landet over.

Så måske du kender en skolelærer, der kan dele sangen på sin skole? Eller har du mod på at gå ned på din lokale folkeskole og udbrede budskabet om sangen, vil det være en stor hjælp for Kræftens Bekæmpelses Solkampagne. 

Hvad skal du gøre?
Gå ind på Solkampagnens hjemmeside og find info og vejledning fra den 31. maj.

Kontakt din lokale skole og fortæl at Kræftens Bekæmpelses Solkampagne har udviklet gratis materiale til sidste skoledag og feriesangen. Solkampagnen sender info med links til materiale på frivillig.dk

Fortæl lærerne at de kan sende deres elever på sommerferie med gode solråd i bagagen. 9 ud af 10 tilfælde af modermærkekræft kan nemlig forebygges, hvis vi tænker os om, når vi er i solen og benytter de tre solråd: Skygge, Solhat og Solcreme.

Gratis materialer til skolerne!
Vi har gjort det nemt for lærerne at sende børnene på sommerferie med feriesangen og de gode solråd. Vi har produceret en karaoke version af feriesangen og lavet sangtekst til print.

Vil du hjælpe?
På www.solkampagnen.dk kan du fra den 31. maj finde alt materialet til skolerne til gratis download.

Kontakt Solveig Høgh Larsen, solhl@cancer.dk eller Louise Kramer, lkram@cancer.dk hvis du vil vide mere.

1

Kommentarer

Anne Lund Jeg har flere gange fået spørgsmål om hvorfor skoler ikke også er med når vi netop går ud og besøger børnehaver. Nogle skolelærere har sågar efterspurgt materiale de kunne bruge i undervisning. Så jeg er spændt på at se hvad der kommer 31/5 - selv om der så bliver kort tid til skolernes forberedelse fordi der eksempelvis er pinse. Vi må se hvad vi kan nå at gøre i år og ellers fortsætter det måske næste år.
Solhilsen Anne, Lemvig - NB vore frivillige bliver så vel modtaget i børnehaverne denne uge og jeg får mange positive meldinger.

18. maj 2022 18:35