Luk

Sæt fokus på HPV-vaccination sammen med dit lokale apotek i uge 35

Det er stadig vigtigt at komme ud med budskabet om, at vi har en vaccine, der beskytter mod kræft. Derfor afholder Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Danmarks Apotekerforening endnu et år HPV-ugen i uge 35, selvom partnerskabsindsatsen 'Stop HPV – bliv vaccineret' er udfaset ved årsskiftet.

1. marts 2022
Christina Hilding Rasmussen, Forebyggelse og Oplysning
Apoteker vejleder kunde

Selvom partnerskabsindsatsen 'Stop HPV – bliv vaccineret' er udfaset ved årsskiftet, afholder Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Danmarks Apotekerforening HPV-ugen igen i år. Det foregår i uge 35, og formålet er at fortælle forældre, at vi har en vaccine, der kan beskytte deres børn mod kræft.

HPV-ugen har nu i tre år været en stor succes både blandt Kræftens Bekæmpelses frivillige og deltagende apoteker. Og vi håber, at du som frivllig også vil være med i år.

Nogle kommuner halter efter
For selvom 80 pct. af piger og 76 pct. af drenge født i 2008 er færdigvaccineret, er der stadig et stykke vej til målet om, at 90 pct. af en årgang er færdigvaccineret. Derfor er det stadig vigtigt, at vi kommer ud med budskabet at vi har en vaccine der beskytter mod kræft.

Og i nogle kommuner er det endnu vigtigere end i andre. 23 ud af landets 98 kommuner – særlig kommuner i Region Hovedstaden og Region Sjælland – ligger under landsgennemsnittet for tilslutning til HPV-vaccination.

Du kan se tilslutningen i din kommune i 'Stop HPV – bliv vaccineret' -gruppen her på frivillig.dk. Husk at du skal være logget ind for at tilgå siden.

Læs også: Kom til konference om Stop HPV 4. april

Sådan kommer årets indsats til at foregå
Danmarks Apotekerforening bakker op om, at lokale apoteker bidrager til at sætte fokus på HPV-vaccination i samarbejde med Kræftens Bekæmpelses frivillige.

Et samarbejde kan startes op på to måder:

Apotekerne kan enten tilmelde sig ved Danmarks Apotekerforening indtil den 29. april. Herefter kontakter jeres områdekonsulent jer, fra de relevante lokalforeninger, vedrørende deres ønske om et samarbejde. Giv gerne en tilbagemelding til jeres områdekonsulent senest den 31. maj, hvis I bliver kontaktet, så de tilmeldte apoteker kan få svar på, om de bliver understøttet af frivillige inden sommerferien. Hvis I ønsker at samarbejde med det pågældende apotek, så kontakter I selv apoteket og planlægger i fællesskab, det videre samarbejde.

Alternativt kan du som frivillig også selv kontakte dit lokale apotek og spørge, om de vil være interesseret i at sætte fokus på HPV-vaccination i samarbejde i uge 35. Måske I allerede har en god kontakt til jeres lokale apotek fra tidligere år. Dette er der ingen deadline for – I kan altså frit kontakte et apotek helt frem til uge 35. Meld gerne tilbage til  Eva Sidsel Agner Pedersen evap@cancer.dk, hvis I stabler et samarbejde på benene.

Et samarbejde kan f.eks. være en stand på eller uden for apoteket en eller flere formiddage og/eller eftermiddage i uge 35. Apotekerne kan eventuelt give et forslag til, hvornår kundeflowet er godt i forhold til målgruppen. Det finder I ud af i fællesskab.

Materialer
I kan bestille en infostand-pakke i 'Stop HPV - bliv vaccineret'-gruppen, hvor vi også løbende sørger for mere information om ugen. Ønsker I at have roll-ups med for at skabe endnu mere blikfang, kan den også bestilles i samme gruppe.

Apoteker, der ikke er så heldige at få besøg af frivillige, kan i øvrigt selv bestille materialer fra vores webshop, så de på den måde stadig kan deltage og sætte fokus på HPV.

Ved spørgsmål til HPV-ugen er I velkomne til at skrive i 'Stop HPV – bliv vaccineret'-gruppen her på frivillig.dk, kontakte jeres områdekonsulent eller Eva Sidsel Agner Pedersen fra kampagnekontoret på evap@cancer.dk.

Kom til konference om Stop HPV
Vil du høre mere om indsatsen og om, hvordan det lykkedes at øge tilliden og tilslutningen til HPV-vaccination, så kan du komme til konference den 4. april. Tilmelding skal ske inden 25. marts. 

Læs mere om konferencen 4. april