Luk

Forebyggelse

Fire ud af ti kræfttilfælde kan forebygges. Ved at få danskerne til at følge nogle konkrete råd kan vi hjælpe med at nedsætte risikoen for at få kræft. Forebyggelsesarbejdet for frivillige spænder bredt lige fra events på skoler og byfester til lokalpolitisk arbejde.

Alkoholkampagnen – Fuld af Liv

Vil du være med til at sætte forebyggelse af alkohol på dagsordenen i dit lokalområde på en sjov og anderledes måde? Så kan du bl.a. afholde undervisningsforløb eller afvikle morgenfester, festivaler og events. Med din hjælp vil vi bidrage til at udsætte alkoholdebuten, reducere alkoholindtaget og skabe en sundere alkoholkultur blandt unge i Danmark.

Symptomkampagnen – De 7 tegn

Som frivillig kan du hjælpe med at lære danskerne de vigtigste tegn på kræft og motivere til at gå til lægen i tide. Du spiller en vigtig rolle i at få kampagnen til at leve lokalt og få det vigtige budskab ud gennem samtaler og ved at møde danskerne direkte. Du kan f.eks. uddele materialer, engagere virksomheder, lave events eller skrive læserbreve til lokalpressen.

Forebyggelse af rygning – Røgfri Fremtid

Rygning er den risikofaktor, som er skyld i flest tilfælde af kræft. Du kan involvere og engagere dig i kampen om at få et røgfrit Danmark på forskellige måder. Inden for partnerskabet Røgfri Fremtid kan du f.eks. starte en debat i lokalpressen, arrangere events, gå i dialog med de lokale politikere eller nye partnere samt sprede budskabet i dit netværk.

Forebyggelse af røg – Sundhedsformidler

Udover at bakke op om partnerskabet Røgfri Fremtid, kan du blive ung-til-ung sundhedsformidler, hvor du går i dialog med de unge om rygning. Du kan holde rygestopevents på ungdomsuddannelser, undervise de ældste elever i grundskolen og sætte snakken om rygning i gang på forældremøder.

Solkampagnen – Skru ned for solen ml 12 & 15

Kræft i huden er blevet den hyppigste kræftform i Danmark. Som frivillig kan du gøre en uundværlig indsats for at sprede Solkampagnens budskaber om solbeskyttelse og hjælpe med at forebygge, at flere rammes. Du kan være med i den lokale børnehave, på skyggestande og events landet over eller få din kommune til at blive solsikker ved at indføre en solpolitik.