Luk

Patientstøttekursus

Målgruppe

Kurset henvender sig til nye frivillige, som i deres frivillige arbejde yder direkte støtte til kræftramte og deres pårørende - for eksempel værtsfrivillige i rådgivningerne eller patientcaféer.

Kursusindhold

På kurset arbejder vi med din frivilligrolle i forhold til vores kræftramte brugere og deres pårørende. Vi giver dig viden om reaktioner som sorg, stress og mestring, og du får værktøjer til aktiv lytning og støttende kommunikation. Kurset lægger også vægt på etik og værdier, og patientstøttefrivilliges egenomsorg og gensidig støtte. Kurset veksler mellem oplæg, plenumdiskussioner og øvelser i større og mindre grupper. 

Det får du ud af at deltage

Kursets formål er at give dig en større forståelse for din rolle som patientstøttefrivillig i Kræftens Bekæmpelse. Vi vil gerne bidrage til, at:

  • Du bliver klogere på dig selv som patientstøttefrivillig
  • Du får viden om og værktøjer til frivillig rådgivning
  • Du føler dig i stand til at varetage patientstøtterollen
  • Du får etableret et netværk med andre frivillige.

Krav til deltagerne

For at deltage skal du forinden have været til samtale i din lokale rådgivning eller områdekontor og indstilles til kurset.

Når du har meldt dig til kurset, kan du få information om program og andre kursusmaterialer om patientstøtte i mappen ”kursusmaterialer”. For at få mest mulig udbytte af kurset, er det vigtigt, at du læser alt materialet.

Som forberedelse til kurset skal du skrive nogle stikord om, hvad du gerne vil lære i forhold til din opgave og rolle som patientstøttefrivillig – vær så konkret som mulig.

Bemærk

Dette kursus afholdes over to dage og ved tilmelding tilkendegiver du at kunne deltage begge dage. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet, hvis der fortsat er restriktioner på deltagerantallet grundet COVID-19. 

Særligt for kurset i Aalborg
Datoerne for Patientstøttekurset i Kræftrådgivningen i Aalborg er midlertidige og forventes ændret. Ønsker du at deltage i kurset her, kan du fortsat uforpligtende tilmelde dig nu. Underviserne vil kontakte alle deltagere med datoer når de er fastlagte.

Vil du vide mere?

Se filmen ovenfor, hvor Niels Madelung, Conny Jakobsen og Christian Birk fortæller om deres oplevelse af at være på patientstøttekursus.

Kræftrådgivningen i Aalborg

06. marts 2021 kl. 09:30-17:00
10. april 2021 kl. 09:30-17:00

Undervisere

Susanne Obel Frydkjær, socialrådgiver

Vibeke Sieborg, rådgiver

Tilmeldingsfrist:

Lørdag den 20. februar 2021

Vis mere Vis mindre

Kræftrådgivningen i Vejle

06. marts 2021 kl. 09:30-17:00
10. april 2021 kl. 09:30-17:00

Undervisere

Lissa Mortensen, Rådgiver

Jacob Risbjerg Nørregaard, rådgiver, psykolog

Tilmeldingsfrist:

Fredag den 19. februar 2021

Vis mere Vis mindre

Kræftrådgivningen i Roskilde

20. marts 2021 kl. 09:30-17:00
24. april 2021 kl. 09:30-17:00

Undervisere

Inga Holst, Sygeplejerske

Vibeke Dehlie Glædesdahl, rådgiver

Tilmeldingsfrist:

Lørdag den 06. marts 2021

Vis mere Vis mindre