Luk

4.500 kræftpatienter modtager spørgeskemaer

I 2019 gennemfører Kræftens Bekæmpelse endnu en national spørgeskemaundersøgelse af kræftpatienters oplevelser af deres møde med sundhedsvæsenet. Svarene skal bruges til at pege på områder i kræftforløbet, der skal styrkes til gavn for fremtidens kræftpatienter.

22. januar 2019
FORENING OG FRIVILLIGE

De mange kræftpatienter, der modtager et spørgeskema, har det tilfælles, at de fik en kræftdiagnose i sidste halvdel af 2016, og at de tidligere har besvaret et spørgeskema fra Kræftens Bekæmpelse. Dengang svarede de på spørgsmål, der belyste perioden fra første symptomer på kræft til afslutning af behandlingen på sygehuset.

I den kommende undersøgelse bliver de samme patienter bedt om at svare på spørgsmål om deres opfølgningsforløb. Her er det emner som genoptræning, opfølgende samtaler, hjælp og støtte og senfølger, der er i fokus. Dermed får Kræftens Bekæmpelse viden om, hvordan patienterne oplever det samlede kræftforløb.

Med denne undersøgelse bliver vi klogere på, om kræftpatienterne reelt får den hjælp og støtte, de har behov for i tiden efter behandlingen er afsluttet, siger Jesper Fisker.

Patienternes bidrag er altafgørende
Besvarelserne er et vigtigt redskab i Kræftens Bekæmpelses arbejde med at forbedre forholdene for kræftpatienter og deres pårørende. Derfor har Kræftens Bekæmpelses administrerende direktør, Jesper Fisker, også et håb om, at så mange som muligt vil besvare spørgeskemaet:

"Besvarelserne giver os en unik viden om kræftpatienters oplevelser, ønsker og behov. Det er en viden, vi er dybt afhængige af, når vi som forening skal være kræftpatienternes talerør. Derfor håber vi, at så mange som muligt vil tage sig tid til at dele oplevelser fra deres opfølgningsforløb. Jo flere besvarelser vi får, jo større betydning vil resultaterne få."

Mere information?
Hvis du er i kontakt med kræftpatienter, som har fået tilsendt et spørgeskema og har spørgsmål, kan du henvise dem til www.cancer.dk/deldinviden, hvor der er mere information om barometererundersøgelserne.