Luk

Ægteparret Kristensen: Vi har aldrig nogensinde fået så meget ros

Kathe og Sixten Kristensen har ikke kun en stor portion kærlighed til overs for hinanden, de har det også for kræftsagen. Faktisk så stor, at de for nylig besluttede sig for at blive frivillige i Kræftens Bekæmpelses nye genbrugsbutik i Holbæk. Masser af ros og anerkendelse er grunden til, at de nu har lokket en ven med.

15. september 2022
Lone Kindberg

-Jamen vi glæder os egentlig bare til at få en god tid sammen i butikken, fortæller 72-årige Sixten Kristensen, som sammen med sin jævnaldrende kone, Kathe, for nylig meldte sig som frivillig i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Holbæk MegaCenter.

- Det var Sixten der så opslaget på Facebook og som fortalte mig om det, og så var vi bare begge to sådan: ’det er da bare det vi skal’. Vi savnede begge noget at foretage os, og kan vi bidrage med vores arbejdskraft til en god sag, jamen så er det da bare det vi gør, supplerer Kathe.

Kærlighed til kræftsagen
Og en god sag, er parret helt enige om, at kræftsagen er. For knap to år siden fik Kathe nemlig tarmkræft, men takket være et effektivt kræftforløb, er hun kræftfri idag.

- Jeg var så heldig at få tilbudt screening i tide. Og det er netop sådan noget, der er fantastisk. At man kan få screening og efterfølgende blive opereret. Det gør da at vores hjerter banker for kræftsagen, fortæller Kathe.

- Vi har med egne øjne set, at det kan betale sig at støtte kræftsagen. At forskningen nytter, så vi vil gerne give noget tilbage til kræftsagen. Og det gør vi så med vores frivilligindsats, forklarer Sixten mens han kigger på Kathe og tilføjer:

- Vi er jo taknemmelige for den kræftpakke du fik.

Sixten og hans gode frivilligkollega, Karsten, er i fuld gang med at gøre klar til butikkens åbning. Foto: Lars Jessen

Sixten og hans gode frivilligkollega, Karsten, er i fuld gang med at gøre klar til butikkens åbning. Foto: Lars Jessen

Og efter Kathe og Sixten er startet som frivillige i genbrugsbutikken har de ikke ligefrem ændret holdning til, at kræftsagen er en god sag at støtte. De ganske enkelt nyder at smøge ærmerne op i den gode sags tjeneste.

Ros og anerkendelse
-Det er fantastisk at være her. Vi nyder det begge to. Og jeg må sige, at det er en meget velorganiseret butik. Der er planer for det hele. Plancher med hvad der skal gøres og i hvilken rækkefælge, fortæller Kathe.

-Ja, selv om vi kun har været i gang i knap tre uger, så virker det som et meget gennemført og professionelt koncept.  Vi er nogle strukturmennesker, så det er lige noget for os, griner Sixten og fortsætter:

-Og Lars (red. butikkens distriktschef) er fantastisk. Han forstår virkelig at arbejde med frivillige. F.eks. har han sat et skilt på nogle af dørene, hvor der med store bogstaver står: Tak, hvor er I gode. Det kan man da kun blive glad af, siger Sixten.

-Ja, han er meget opmærksom på alle os frivillige. Vi har aldrig nogensinde fået så meget ros og anderkendelse på en arbejdsplads før, supplerer Kathe.

- Det siger de andre frivillige også om ham. Det er hans fortjeneste, at vi er så glade og tilfredse for at være her. Det er også derfor vi har turde lokke Villy, en af vores gode venner, med herned, som nu også er frivillig, griner Sixten.

De frivilliges fortjeneste
Spørger man distriktschef for butikken, Lars Jessen, er det imidlertid ikke hans, men de frivilliges egen fortjeneste, at de  stortrives med frivilligarbejdet.

-På kort tid er det lykkedes os at få et stærkt hold af positive og engagerede frivillige, som brænder for at gøre en forskel for kræftsagen. Uden dem og deres positive indstilling vil vi jo slet ikke kunne åbne sådan en butik, siger Lars Jessen.

Kræftens Bekæmpelse genbrugsbutik i Holbæk åbner 29. september kl. 11.00. Alle er velkomne.

Kunne du tænke dig at blive frivillig i butikken ligesom Kathe eller Sixten, så kontakt Lars Jessen på 28120700 eller skriv til larsj@cancer.dk