Luk

Arvekampagne byder på ny film og historie fra rådgivningen i Roskilde

I årets første arvekampagne kan du møde Karin, som har haft kræft to gange, og efter anden gang fandt vej til rådgivningen i Roskilde. Du kan også se den nye kampagnefilm med vores dygtige forskere, med Aleksander, som lever med uhelbredelig kræft og med Birthe og Thorkild, som har testamenteret til Kræftens Bekæmpelse. Kampagnen markedsføres fra 16. januar til 12. februar.

17. januar 2024
Betina Ørting Eskildsen. Arvekampagnen

Karin har i Kræftrådgivningen i Roskilde fundet en sikker havn, hvor hun får god hjælp via samtaler med en fast rådgiver.

Karin er 23 år gammel første gang hun får konstateret kræft. Efter endnu en kræftdiagnose som 49-årig finder hun endelig vej til en kræftrådgivning. Her møder hun en rådgiver, som kommer til at få stor betydning for hendes liv.

- Da jeg trådte ud ad døren fra min sidste behandling, følte jeg mig helt alene. I kræftrådgivningen har jeg fundet et sted, hvor der altid er plads til mig uanset, hvad jeg tumler med, fortæller Karin.

Værtsfrivillige som Merete står altid klar til at tage imod og byde velkommen i kræftrådgivningerne. De sørger også for, at der altid er friskbrygget kaffe på kanden og en af tå en uformel snak med, hvis man har brug for det.

I Karins fortælling kan man opleve, hvilken fantastisk forskel rådgivningerne gør for patienter og pårørende. Alle berørt af kræft er velkomne i åbningstiden – også uden en aftale. Tilbuddene er gratis og kan kun lade sig gøre ved hjælp af indsamlede midler, herunder arvedonationer.

- Det er beundringsværdigt, at nogen tænker Kræftens Bekæmpelse ind i deres testamente. Det betyder alverden, at man kan få gratis hjælp, når man har brug for det. Hver en lille del gør en stor forskel, slutter Karin af.

Se filmen og læs historien om Karin og kræftrådgivningen

Ny kampagnefilm
Fra 23. januar kan du se vores nye kampagnefilm på TV 2’s kanaler. Filmen er lavet på samme koncept, som den forrige, og vi møder igen Birthe og Thorkild, som har testamenteret til Kræftens Bekæmpelse. Vi møder desuden Jane Sannung fra Rådgivningen i Roskilde, Jesper Nylandsted, Ditte Fogde og Mikkel Rohde fra forskningsafdelingen og Aleksander Nygaard Hansen, som er patient.

Se den nye kampagnefilm

Hjælp os meget gerne med at dele Karins historie, når den kommer på Kræftens Bekæmpelses Facebook-side.

Sig det videre…
Hvis du som frivillig møder nogen, der har overvejelser om arv og testamente, så fortæl dem endelig, at de kan bestille arveguiden gratis her og at vores arverådgivere sidder klar til at besvare spørgsmål på tlf. 35 25 77 70 eller mail arv@cancer.dk.