Luk

Du er med til at gøre en forskel med Røgfri Fremtid

Røgfri Fremtid handler om, at vi sammen kan sikre, at næste generation vokser op uden tobak.

13. juni 2018
Louise Jespersen, Forebyggelse og Oplysning

Partnere og frivillige kan sammen skabe en lokal forskel, hvor der sættes tobak på dagsorden og der sikres flere røgfri miljøer, så færre unge begynder at ryge. Det kan frivillige gøre på mange måder; møder med kommunen, læserbreve, på torvedage, dialog med ungdomsuddannelser etc. Mulighederne er mange. Lad os sammen vise, at vi er mange, der vil det samme.

På Røgfri Fremtid workshoppen på årets repræsentantskabsmøde kom der gode bud på, hvordan vi kan sikre, at næste generation vokser op uden røg. Vi kan f.eks. gøre kommuner opmærksom på, at Røgfri Fremtid er en ”vindersag”, samarbejde med andre lokalforeninger som Hjerteforeningen eller Lungeforeningen eller gå i dialog med kommuner og skoler om at indføre røgfri skoletid og gøre lærere til endnu bedre forbilleder. I den forbindelse siger en lokalforeningsfrivillig: ”Jeg kan ikke forstå, at man kan stå på skoler og ryge sammen med lærerne”. Derudover kom en masse forbi i Røgfri Fremtid standen og stemte på, hvilken anbefaling, der er vigtigst, hvis vi skal nå en Røgfri Fremtid. Højere priser blev vinderen. Den samme afstemning har vi med på årets Folkemøde. Vi må se om politikere og politisk interesserede danskere er enige med jer.

Følg med på siden de kommende dage, hvor afdelingschefen for Forening og Frivillige, Charlotte Gerhauge, sender daglige rejseportkort hjem fra Folkemødet.