Luk

Nu åbner ansøgningsrunden: Søg tilskud til din lokalforening

I kan nu søge tilskud gennem Lokalforeningspuljen (ISOBRO) frem til den 31. oktober. Formålet med puljen er at styrke det frivillige lokale foreningsliv i hele Danmark. Sidste år fik alle 55 lokalforeninger i Kræftens Bekæmpelse, der søgte midler fra Lokalforeningspuljen, bevilliget tilskud.

1. september 2021
Patientstøtte & Frivillig Indsats

Skal din lokalforening have økonomisk tilskud til jeres aktiviteter? Så er det nu, I kan ansøge om at få del i Lokalforeningspuljen. Puljen dækker fire forskellige frivillige områder: ældre, socialt, almennyttigt og sygdomsbekæmpende for at sikre stor spredning i valget af aktiviteter hos de mange tilskudsmodtagere.

Lokalforeningspuljen støtter derfor spændende aktiviteter lige fra tur med flagermusdetektorer over sommeroplevelser for børn i udsatte familier til foredrag om sundhed og motionshold – nogle foreninger bruger for eksempel tilskuddet til at købe roll-ups, flag og plakater for at synliggøre deres forening i lokalsamfundet.

Alle godkendte ansøgere modtager samme beløb. I 2020 var beløbet på 7.689,22 kroner. Størrelsen af puljen pr. ansøgning for 2021 forventes at ligge på samme niveau, og kan bruges til mange forskellige ting, så længe det er med til at styrke det frivillige lokale foreningsliv.

Styrke lokale foreninger
Lokalforeningspuljen, der administreres af indsamlingsorganisationernes brancheforening ISOBRO, er blev til på baggrund af et bredt politisk flertal i Folketinget. De blev i 2017 enige om at stille 72 millioner kroner årligt fra de såkaldte spillehalsmidler til rådighed for frivillige lokale foreninger. I Finansloven for 2021 er der afsat en ansøgningspulje på 6,4 millioner kr. i alt.

Hvordan sender jeg en ansøgning afsted?
På ISOBROS hjemmeside kan du finde mere information om puljen og læse om, hvordan du søger i år.

Læs mere om Lokalforeningspuljen

Kontakt din områdekonsulent for nærmere information