Luk

Fællesmøde med højt humør

Socialt samvær, faglig viden og masser af ros var i højsædet, da Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Virum holdt fællesmøde for de frivillige.

30. oktober 2023
Lone Kindberg, Fundraising & Medlemmer
To gange om året afholder Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker lokale fællesmøder for de frivillige. Foto: Lone Kindberg

To gange om året afholder Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker lokale fællesmøder for de frivillige. Foto: Lone Kindberg

-  Godaften og velkommen. Jeg ved ikke med jer, men jeg har aldrig haft så mange kirkebesøg, som efter jeg er blevet distriktschef!

Sådan indleder Kim Steen Carlsen, distriktschef for foreningens genbrugsbutik i Virum, på humoristisk vis butikkens fællesmøde, som traditionen tro bliver afholdt i Virum kirkes lokaler.

De indledende ord vækker straks genklang, for smil og latter breder sig blandt de frivillige, som i dagens anledning har sat sig til rette ved langbordene og nyder lidt godt til ganen.

Mens nogle er kommet direkte til mødet fra deres frivilligvagt i butikken på Virum Torv, er andre kommet hjemmefra. For fællesmøder, dét er noget, de frivillige prioriterer.

Ifølge Annemette (tv). er fællesmøderne en god lejllighed til at mingle med de andre frivilllige. Foto: Lone Kindberg

Ifølge Annemette (tv). er fællesmøderne en god lejlighed til at mingle med de andre frivillige. Foto: Lone Kindberg

-  Jamen, man får jo en masse viden og information til fællesmøderne. Og så er det smadderhyggeligt og en god anledning til at få minglet med de andre frivillige - både dem fra ens eget hold, men også dem fra de andre hold, som man jo ikke ser så tit, lyder det fra 66-årige Annemette Hedeman, som har været frivillig i butikken de sidste 4-5 år.

Fællesskab og fællessang
Inden dagens program for alvor går i gang er det tid til fællessang. 'Under stjernerne på Himlen' tordner ud af højttalerne og så begynder de frivillige ellers lystigt at synge med. 

-  Vi synger altid fællessang til vores fællesmøder. Det er en god og hyggelig tradition og er med til at skabe en fællesskabsfølelse og en sammenhængskraft. Samtidig er det et fint symbol på det stærke fællesskab, de frivillige har med hinanden. Det er vigtigt, at der er tid til den slags, fortæller Kim Steen Carlsen.

På programmet var bl.a. et foredrag om kræft. Foto: Lone Kindberg

På programmet var bl.a. et foredrag om kræft. Foto: Lone Kindberg

Fagligt foredrag om kræft
At der bliver keret om de frivillige på fællesmødet er fællessangen ikke eneste eksempel på. Kim Steen Carlsen har nemlig også sørget for, at Per Guldberg, en af Kræftens Bekæmpelses dygtige forskere, er taget hele vejen til Virum kirke for at holde foredrag om, hvad kræft er for en sygdom. 

-  De frivillige lægger så meget tid og så mange kræfter i at arbejde for kræftsagen, og så synes jeg også, at de skal høre hvad midlerne bliver brugt til. Og det er i høj grad til kræftforskning, fortæller Kim og tilføjer:

- Det er jo derfor vi er: for at skaffe penge til at sådan en som Per kan forske i kræft og skabe gennembrud. Og så er Per en dygtig og levende formidler.

Per Guldberg fortalte, at årelang forskning har givet ny viden, som gør det muligt at opspore og diagnosticere kræft, og dét vakte stor jubel hos de genbrugsfrivillige. 

Susanne Skjoldager er både frivillig og talsperson og kunne i år fejre sit 5-års-jubilæum. Foto: Lone Kindberg

Susanne Skjoldager er både frivillig og talsperson og kunne i år fejre sit 5-års-jubilæum. Foto: Lone Kindberg

-  Jeg synes det var meget spændende og relevant. Vi kender jo alle nogle, der har eller har haft kræft, siger 70-årige Susanne Skjoldager, som er både frivillig og talsperson i genbrugsbutikken. 

Efter foredraget var der smørrebrød fra den lokale smørrebrødsforretning og tid til at hyggesludre, inden Kim Steen Carlsen orienterede de frivillige om, hvordan det går med butikken. 

Det går godt
- Det går godt. Butikken i Virum er den af foreningens 16 genbrugsbutikker, der sælger mest pr. kvadratmeter. Og den er den 5. mest sælgende af de 16 butikker. Så I kan godt være stolte. I gør det rigtig godt, lyder de rosende ord fra Kim Steen Carlsen.

Da det var blevet tid til kaffe og kage benyttede Kim Steen Carlsen lejligheden til at hylde butikkens mange trofaste frivillige, som i år kunne fejre alt fra 5-, 10- og 15-års-jubilæumer i butikken. 

- Stort tillykke til jer alle, afslutter Kim Steen Carlsen og overrækker hver af jubilarerne en gave, inden den står på opryding af kirkens lokale. 

Kunne du tænke dig at gøre en forskel for kræftsagen ligesom alle de frivillige i Virum?
Kontakt projektleder Tune Friis på 40 26 16 16 eller skriv til ham på tf@cancer.dk