Luk

Fantastiske frivillige: Bent holder styr på bøgerne

Efter hans kone var igennem et kræftforløb, blev Bent Elhegn frivillig i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Ringsted. Han har overblikket over bøgerne i butikken, og han nyder at tale med stamkunder.

5. april 2019
Forening og frivillige

I Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Ringsted kommer en mand ud fra baglokalet med en hel stabel bøger i hænderne. Den er så høj, at han ikke kan se over den og må kigge ud til siden for at holde øje med, om han går ind i noget.

Det gør han heldigvis ikke. Og han når da også at sætte bunken sikkert fra sig, inden en kunde spørger ham, om han har fået en meget specifik bog ind i butikken siden sidst. Det er tydeligvis en stamkunde, og dem kender Bent Elhegn godt. Han tager sig god tid til at tale med kunden og kalder ham ved navn. IGEN-butikken i Ringsted er et sted, man kommer igen og igen, for her er en hyggelig og rar stemning, som Bent har været med til at skabe, siden butikken åbnede for fem år siden.

Sidder ikke lårene af hinanden
Da Bent havde trukket sig tilbage fra sit arbejdsliv, hvor han var skoleleder, skulle han og konen Lone finde på et eller andet at lave udover øvrige pensionistsysler, som bl.a. inkluderer børn, børnebørn og gospelkor:

- Lone var desværre igennem et kræftforløb, og det gjorde udslaget for, hvorfor vi endte med at vælge Kræftens Bekæmpelse, fortæller Bent.

Nu er de begge aktive i butikken hver tirsdag; Lone på formiddagsholdet, og Bent på eftermiddagsholdet:

  - Ja, så sidder vi heller ikke lårene af hinanden, griner Bent.

Bøgerne skal prissættes korrekt.

Har et godt sammenhold
Det lå lige til højrebenet for den tidligere skoleleder, at han skulle varetage tjansen med bøger i butikken. Det gør han sammen med en anden frivillig Jørgen, som går lige så meget op i det som Bent. Bøgerne skal prissættes korrekt, og efter om de har nyhedsværdi eller ej. Og så skal de sættes alfabetisk op på hylderne, så kunderne kan få et hurtigt overblik over udvalget. Det er skam ikke tilfældigt, og det giver et bedre salg:

  - På den måde synes jeg, vi har et rigtig godt sammenhold her på holdet. Vi finder sammen ud af, hvad der sælger, og vi står klar til at hjælpe hinanden. Eksempelvis fungerer det godt, at jeg går lidt frem og tilbage mellem de forskellige varegrupper og hjælper til, hvor det behøves, fortæller Bent.

 Han går ind i baglokalet igen for at hente endnu en bunke sorterede bøger, der skal på plads. Der bliver arbejdet hårdt for kræftsagen i Ringsted.