Luk

Fantastiske frivillige: Lokalforeningsformand kåret som årets ildsjæl

Torsdag aften vandt Ulla Witt prisen som Årets Ildsjæl 2018 i Faaborg-Midtfyn Kommune. Hun får prisen for sin ihærdighed og mangeårige frivillige engagement i kommunen.

8. marts 2019
STINE LYNGHARD, FORENING OG FRIVILLIGE
Ulla Witt modtager prisen som

Ulla Witt modtog prisen midt i en træningstime. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune.

Hun var midt i at undervise et mave/ryg-hold i Midtfyns Fritidscenter, da det pludselig bankede på døren torsdag aften. I første omgang blev Ulla Witt faktisk lidt irriteret over at blive forstyrret, men hurtigt blev følelsen vendt til en enorm glæde over at se, hvem der kom ind ad døren. Pludselig gik det op for hende, at hun havde vundet prisen "Årets Ildsjæl 2018" i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Jeg blev helt paf. Det var meget overvældende og kom helt bag på mig. Bare det at blive indstillet var utroligt fantastisk. Det er rigtig dejligt at blive anerkendt, fortæller den glade prisvinder.

Træning for kræftpatienter
Ulla Witt har været lokalforeningsformand i Faaborg-Midtfyn i cirka fem år. Hun sørger blandt andet for at få stablet landsindsamlingen på benene, svøbe byer ind i pink farver til Lyserød Lørdag og tage initiativer til en lang række andre lokale arrangementer – for eksempel ”mandedage”, hvor mænd kan få et sundhedstjek.

Men der er særligt ét område, som betyder meget for hende. Det er rehabilitering, og Ulla Witt er faktisk med til at arrangere træningshold for kræftpatienter i lokalområdet:

- Mit hjerte bor i træningen. Holdene er ofte overbooket, og det er helt tydeligt, at kræftpatienterne har gavn af træningen. Det fortæller de mig, og jeg kan også se, at deres krop bliver styrket. Men der er også et fantastisk fællesskab blandt deltagerne. Vi drikker kaffe bagefter, og hvis nogen ikke er kommet en dag, så ringer de andre og spørger, hvordan det går, fortæller Ulla Witt.

En kæmpe glæde at vinde prisen
Det var formanden for Kultur- og Lokalplanudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, Anne Møllegaard Mortensen (DF), der overrakte prisen og roste lokalforeningsformanden for hendes store frivillige engagement. Og både ordene og prisen betyder meget for Ulla Witt:

- Jeg fik våde øjne. Jeg kunne faktisk ikke se ud af brillerne, og mascaraen sved. Det er en kæmpe glæde at vinde denne her pris. Rigtig mange har skrevet til mig efterfølgende og sagt, at de synes, at jeg fortjener den. Det bliver jeg meget rørt og ydmyg over. Mit frivillige arbejde er i sig selv en stor glæde i hverdagen, men hold nu op, hvor er det fantastisk at få denne her anerkendelse, fortæller en bevæget lokalforeningsformand i Faaborg-Midtfyn.

Foruden en statuette fik Ulla Witt overrakt blomster og en check på 7.500 kroner. Stort tillykke til Ulla!

3

Kommentarer

Jesper Rotvig Jensen

Jesper Rotvig Jensen Stort tillykke endnu engang Ulla

10. marts 2019 16:32

Tillykke med prisen 

11. marts 2019 07:50

Morten Bruun Petersen

Morten Bruun Petersen Stort tillykke Ulla. Det er så velfortjent. Også tak for din store indsats i Regionsudvalget :-)

14. marts 2019 07:37