Luk

Fiskehandleren fra Fjerritslev: ’Det handler om at tænke ud af boksen’

Han fik en god idé, der endte med et usædvanligt samarbejde. Michael Christophersen, der er fiskehandler i V. Thorup ved Fjerritslev, samler som frivillig i Stafet For Livet penge ind til kræftsagen ved at sælge unikt maleri.

4. oktober 2021
Nanna Berg, Patientstøtte & Frivillig Indsats

Michael Christophersen. Foto: Privat

Hvad skal der til for at få en racerkører og en kunstmaler til at gå sammen om at male et billede til fordel for kræftsagen? Der skal en frivillig ildsjæl til – nærmere bestemt en fiskerhandler fra Fjerritslev ved navn Michael Christophersen.

Michael Christophersen er frivillig i Styregruppen, Stafet For Livet, Fjerritslev, og han er optaget af at samle penge ind til kræftsagen på så mange tænkelige måder som muligt:

’Min indstilling er, at det kan være mig, der har brug for hjælp i morgen. Derfor vil jeg gerne hjælpe andre i dag’ siger han selv om sit mangeårige engagement i Kræftens Bekæmpelse.

Michael Kvium og Tom Kristensen i gang med at arbejde på maleriet i Kviums værksted. Foto: Privat

En racerkører, en kunstmaler og en frivillig ildsjæl
For tre år siden meldte Michael Christophersen sig til Stafet For Livet for på den måde at være med til at støtte op om kræftsagen. I år fik han så idéen med det usædvanlige kunstprojekt:

’Jeg havde hørt om andre, der fik lavet en plakat for deres stafet, solgte den og indsamlede penge på den måde. Jeg kontaktede derfor dem jeg kendte, der maler. Og så skrev jeg til racerkøreren Tom Kristensen, der selv er nordjyde, og spurgte om han ville male for os’ fortæller han.

Tom Kristensen sagde ja på betingelsen af, at han fik en mentor, der kunne vejlede ham og sagde til Michael i sjov, at ’det dog ikke behøvede at være Michael Kvium’.

Men man skal ikke sige sådan noget til Michael Christophersen for sjov, for man ved aldrig, om han tager én på ordet. Og det var lige præcis det han gjorde, og det kom der et interessant samarbejde ud af.

’Tom Kristensen lavede skitser hjemmefra og så mødte han op hos Michael Kvium, der guidede ham under skabelsen af maleriet i sit værksted’ fortæller Michael Christophersen om processen.

Den flotte plakat, der nu bliver solgt til fordel for kræftsagen.

’Man kan højst få et nej’
Inden det første penselstrøg kunne sættes, lavede Michael Christophersen et stort forarbejde med at kontakte forskellige mennesker, for at høre om de havde lyst til at være med i projektet. Han var ikke nervøs for deres reaktion:

’Det handler om at tænke ud af boksen, at tage nogle chancer og aktivere de mennesker, man kender. Man kan bare prøve, man får højst et nej. Der er ingen, der slår dig’ fortæller han om den noget utraditionelle idé, som har fået stor opmærksomhed i lokalmiljøet.

’Det er vigtigt, vi gør noget for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse, for den fandens sygdom har vi jo alle stiftet bekendtskab med hvad enten det rammer ens familie, venner eller andre i ens omgangskreds – eller i yderste konsekvens én selv’ understreger Michael Christophersen som en motiverende faktor for sit store engagement i kræftsagen.

Auktion over maleriet
Tirsdag den 5. oktober bliver det originale maleri bortauktioneret ved et event på Galleri Lien, Slettestrand, Fjerritslev, hvor Tom Kristensen vil fortælle om tilblivelsen af maleriet, og der vil være indslag med kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Køb plakaten her
Plakaten er trykt i 500 nummererede eksemplarer, der bliver solgt lokalt til 250 kr. Man kan købe den ved at kontakte Stafet For Livet i Fjerritslev gennem Facebook: https://www.facebook.com/StafetForLivetFjerritslev