Luk

Fredagens frivillig: Vi kan godt lide at gøre noget for andre

Niels Pedersen, 62 år, fighter og ansvarlig for PR, sponsorater og formand for Stafet For Livet Billund siden 2014.

15. marts 2018
Nicholas M. B. Caron, Forening og Frivillige

Niels og hans kone Anna Kathrine har længe været engageret i frivilligt socialt arbejde, og da de hørte om Stafet For Livet på et informationsmøde i 2013, var de straks klar på at kaste kræfterne efter det nye projekt.

”Vi kan godt lide at gøre noget for andre” forklarer Niels, og kræftsagen står familien særligt nær. Niels fik nemlig selv konstateret prostatakræft i 2007 ved en tilfældighed, og efter en operation i 2008 er han heldigvis nu fri for kræft.

I dag er hele familien involveret i stafetten. Og selvom Niels understreger hvor meget det varmer med familiens engagement, så fremhæver han det store fællesskab og anerkendelsen fra Fighterne efter stafetten som noget af det mest givende.

I år er der kommet flere nye medlemmer i styregruppen, og der bliver taget godt imod dem. Der er nemlig blevet udarbejdet en ”drejebog” sammen med projektkonsulenten, hvor der er fokus på det positive, på fællesskabet, de gode oplevelser og på hvordan man med fælles rammer arbejder mod et fælles mål. I år har alle i styregruppen en kopi, og første styrgruppemøde var præget af energi, engagement og masser af underspillet jysk humor.

Denne artikel er en del af FrivilligNyt, marts 2018