Luk

Frivillige får penge til lokalforeningernes arbejde

I lighed med sidste år har 55 lokalforeninger i Kræftens Bekæmpelse søgt tilskud fra Lokalforeningspuljen, og alle har fået en del af puljen i år. Næste år bliver puljen også uddelt, og det er nemt at søge.

22. november 2021
Nanna Berg, Patientstøtte & Frivillig Indsats

7.200 kr. til hver af de 55 lokalforeninger i Kræftens Bekæmpelse, der har søgt Lokalforeningspuljen. Så mange penge bliver det til for hver lokalforening, der har fået godkendt deres ansøgning til puljen. 

Lokalforeningspuljen fordeler årligt ca. 6 mio.kr. ligeligt til alle ansøgere, og puljen er også sikret næste år. Den administreres af indsamlingsorganisationernes brancheforening ISOBRO. I alt har 893 ansøgere fået tildelt penge i år.

Formand for Bornholms lokalforening, Gitte Goldschmidt, fortæller om gode erfaringer med aktiviteter kun for mænd

Bornholm afholder særligt event for mænd
Gitte Goldschmidt, formand for Bornholms lokalforening, er en af dem, der har søgt og fået bevilliget penge. Pengene skal bruges til det tilbagevendende event, ’Sund i naturen’, der er for mænd, som har kræft. Det er tredje år i træk lokalforeningen har et arrangement særligt målrettet mænd, og i år er det en mindfullness-instruktør, der går tur i skoven med mændene, mens de taler om deres liv med kræft.

- Vi synes, det er vigtigt at lave særskilte arrangementer for mænd, da det generelt ikke er dem, der står forrest, når vi afholder fællesting hos os. Vi kan så se, at når først mændene møder op til særlige arrangementer kun for dem, så er de også mere tilbøjelige til at møde op til andre arrangementer hos os, siger Gitte Goldschmidt.

Det er nemt at søge tilskud fra Lokalforeningspuljen
Tilskuddet fra puljen kan anvendes fleksibelt. Pengene kan bruges direkte på kerneaktivitet. Man skal ikke ”opfinde” et nyt projekt og derfor er det også forholdsvist nemt at udarbejde en ansøgning.

ISOBRO har alle årene arbejdet med at gøre ansøgningsproceduren så enkel som mulig for ansøgerne. Brugervenlige skemaer er udviklet, krav til informationer er minimale og IT-delen er gjort simplere. Når skema er udfyldt, trykkes blot ’send’.

- Det er nemt at søge. Man skal blot kunne formulere sig kort og præcist. En god halv A4 side. Det vigtigste er, at man skal være afklaret med, hvad man søger penge til. Så er det bare at få udfyldt skemaet. Det meste handler om konkrete data, fortæller Gitte Goldschmidt.

Søg til næste år
Når vi nærmer os næste ansøgningsrunde i september 2022, annoncerer vi Lokalforeningspuljen her på frivillig.dk samt i lokalforeningsgrupperne, så der er tid til at deltage i ansøgningsrunden.

Læs mere om ISOBROS lokalforeningspulje

Kontakt din lokale områdekonsulent for mere information.