Luk

Frivillige involveres i strategi- og konceptudvikling

I Kræftens Bekæmpelse arbejder vi for, at færre får kræft, at flere overlever kræft, og at flere lever et bedre liv med kræft. For at sikre, at vores forebyggelsesindsatser virker, at patienter og pårørende får de bedste tilbud, at vi har det rette fokus på vores indsatsområder, og at vi får skabt et endnu større engagement i kræftsagen, vil vi involvere frivillige og resten af befolkningen på en ny måde.

20. november 2018
Forening og Frivillige

Vi vil i endnu højere grad invitere jer indenfor i forbindelse med udvikling af Kræftens Bekæmpelses aktiviteter og indsatsområder. Det vil vi blandt andet gøre ved at etablere advisory boards flere forskellige steder i foreningen.

Et advisory board er et rådgivende udvalg, der skal være med til at identificere problemer og udfordringer samt udvikle løsninger, idéer, koncepter og strategier på forskellige områder – i tæt sammenspil mellem frivillige og ansatte.

Sammensætningen af et advisory board vil afhænge af, hvilken aktivitet eller indsats, som det skal rådgive. Fælles for advisory boards er dog, at det vil bestå af 4-6 frivillige – inklusiv en formand – og derudover vil 1-2 medarbejdere være repræsenteret. Frivillige kan være personer, som allerede er frivillige i Kræftens Bekæmpelse og dermed kan byde ind med særlig viden på den baggrund. Frivillige kan også være personer uden for Kræftens Bekæmpelse, som besidder særlige kompetencer, der i øvrigt er relevant for det pågældende advisory board.

Etableringen af advisory boards i bredere omfang i Kræftens Bekæmpelse er inspireret af, at vi gennem flere år har haft succes med et advisory board for Stafet for Livet. Hør Klaus, som er frivillig formand for Stafet For Livets advisory board, fortælle om, hvorfor det er en rigtig god måde at samarbejde frivillige og ansatte imellem:

Etableringen af advisory boards er i gang flere steder i Kræftens Bekæmpelse, og i filmen nedenfor, kan I høre medarbejdere fortælle om, hvordan de arbejder med det:

Hvis du har spørgsmål, eller gerne vil vide mere om advisory boards, er du meget velkommen til at kontakte projektledere:

Maria Schmidt Myhlendorph:mariamy@cancer.dk / 3525 7506

eller Vagn Isaksen: isaksen@cancer.dk / 3525 7969