Luk

Genbrugsfrivillige ruller den lyserøde løber ud

Til og med lørdag 9. oktober sætter Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker fokus på brystkræftsagen og butiksfrivillige står klar til at lange årets armbånd og brystkræftsløjfe over disken. Flere steder er det lyserøde genbrugsguld også fundet frem fra gemmerne, så der vil være rig mulighed for at shoppe lyserødt.

 

11. september 2021
Lone Kindberg, Fundraising & Medlemmer
Frivillige pynter butikkerne op til Lyserød Lørdag

Frivillige pynter butikkerne op til Lyserød Lørdag. Foto: Sisan Bové

Lørdag 9. oktober er en stor dag for Kræftens Bekæmpelse. Det er nemlig dagen, hvor Lyserød Lørdag løber af stablen og hele Danmark går i lyserødt. Og vores 15 genbrugsbutikker er selvfølgelig ingen undtagelse.

 Genbrugsbutikkerne går i lyserødt.

Genbrugsbutikkerne går i lyserødt. Foto: Sisan Bové

Genbrugsbutikkerne går i lyserødt
I Virum har Annie og Jette travlt med at pynte butikken op til Lyserød Lørdag og den lyserøde farve – den bliver der ikke sparet på!

Et stort udstillingsvindue og et udvalgt butiksareal bliver dedikeret til formålet. Foruden lyserøde vimpler, flag, balloner og plakater bliver butikkens lyserøde genbrugsguld også fundet frem, så lyserøde genbrugselskere kan få stillet deres købelyst.

-Jeg elsker at udsmykke vinduerne og synes det er sjovt at gå rundt og finde alle vores lyserøde varer frem. Og så synes jeg det er fantastisk, at vores genbrugsbutikker sætter fokus på brystkræftsagen, siger 78-årige Jette Grossel, der har været frivillig i butikken i alle de 15 år den har eksisteret.

I forbindelse med Lyserød Lørdag sælger genbrugsbutikkerne nu også armbånd og brystkræftsløjfer.

I forbindelse med Lyserød Lørdag sælger genbrugsbutikkerne nu også armbånd og brystkræftsløjfer. Foto: Sisan Bové

De frivillige skal sælge armbånd og brystkræftsløjfer
Det er ikke første gang at Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker støtter op om Lyserød Lørdag, men det er første gang , at man kan købe årets armbånd og brystkræftsløjfe i butikkerne.

-Det bliver spændende at skulle sælge armbånd og brystkræftsløjfer og jeg er sikker på, at det er noget vores kunder vil tage rigtig godt imod, udtaler 72-årige Annie Harstung, som ligesom Jette, er frivillig i butikken.

Pengene går til forskning i brystkræft
For at sikre at pengene fra salget af armbåndene og brystkræftsløjferne går til forskningsprojekter, som omhandler brystkræft, kan støtteprodukterne udelukkende købes med MobilePay. På den måde bliver indtægterne nemlig ikke blandet sammen med butikkernes øvrige salg.

-MobilePay er helt nyt for os, så vi kommer da helt sikkert til at skulle holde tungen lige i munden. Vi er jo vant til kun at tage imod kortbetaling og kontanter, men mon ikke også vi kan finde ud af MobilePay? griner Jette.

Læs mere om Støt Brysterne

Læs her

Her er det butikken i Odense, som er klar til at tage imod både lyserøde genbrugselskere og alle dem, der gerne vil støtte brystkræftsagen. Foto: Frank Nissen

Her er det butikken i Odense, som er klar til at tage imod både lyserøde genbrugselskere og alle dem, der gerne vil støtte brystkræftsagen. Foto: Frank Nissen

Sammenhæng og synergi på tværs af Kræftens Bekæmpelses aktiviteter
At Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker ikke blot nøjes med at pynte festligt op til Lyserød Lørdag, men også kommer til at sælge årets armbånd og brystkræftsløjfe er med til at skabe en større sammenhæng og synergi på tværs af Kræftens Bekæmpelses aktiviteter og kommunikationsindsatser.

Hvor genbrugsbutikkerne pludselig kommer på Danmarkskortet over forhandlere af Støt Brysternes produkter, får Lyserød Lørdag mulighed for at få solgt flere støtteprodukter end hidtil. Alt sammen til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

Det lyserød genbrugsguld er fundet frem fra gemmerne.

Det lyserød genbrugsguld er fundet frem fra gemmerne. Foto: Sisan Bové.

Praktisk information:
Årets armbånd og brystkræftsløjfe vil allerede nu kunne købes i vores 15 genbrugsbutikker, mens selve tidspunktet for udsmykningen af butikkerne vil variere fra butik til butik. Dog vil alle butikker være pyntet op i hele uge 39 og 40.

Læs mere om Lyserød Lørdag:

Læs her

Læs også om Bente, der er frivillig på Lyserød Lørdag, efter hendes veninde døde af brystkræft:

Læs her

Læs også om, hvordan der er brug for dig som ny genbrugsfrivillig:

Bliv genbrugsfrivillig