Luk

Frivilligtræf: Vi fejrer fællesskabet

Hotel Severin i Middelfart danner rammen om det store Frivilligtræf, der løber af stablen d. 20. januar 2024. Vi skal være sammen på tværs af Stafet for Livet og lokalforeningerne i Kræftens Bekæmpelse, udveksle erfaringer og netværke. Dagen kommer til at handle om alt det, vi kan sammen og hvordan vi skaber gode resultater i flok.

12. december 2023
Nanna Berg, Patientstøtte & Frivillig Indsats

Hotel Severin i Middelfart danner rammen om årets Frivilligtræf

Frivilligtræf er en sammenlægning af Kick-off for Stafet for Livet og Lokalforeningskonferencen, som hver især har fokus på det frivillige arbejde lokalt. Nu prøver vi som noget helt nyt at samles for at være sammen på tværs af to indsatser i Kræftens Bekæmpelse - mødes, udveksle erfaringer og se på mulighehederne for samarbejde.

Formand for Ballerup lokalforening, Jan Michael Milwertz

Jan Michael Milwertz, lokalforeningsformand i Ballerup, glæder sig til træffet og har – som rigtig mange andre – allerede tilmeldt sig:

- Jeg tilmelder mig altid de her former for arrangementer. Det giver nemlig en god mulighed for at føle fællesskabet her i Kræftens Bekæmpelse, erfaringsudveksle og få mødt de andre engagerede i foreningen i en lidt mere uformel setting. Jeg synes også, det er rigtig godt, at vi i år møder frivillige fra stafetterne, fordi det er med til at styrke fællesskabet blandt alle os frivillige.

Frivilligchef Maruska la Cour Mosegaard yderst til højre med to af sine medarbejdere

Vi fejrer fællesskabet og bliver klogere sammen
Temaet for Frivilligtræffet i Middelfart handler om alt det, frivillige kan sammen, og hvordan man skaber gode resultater. Programmet byder på hjertefortællingen om formiddagen: Hvorfor er vi her og hvad er vi sat i verden for at gøre som frivillige? Om eftermiddagen får deltagerne konkrete idéer og værktøjer til at lykkes endnu bedre med det frivillige arbejde.

Frivilligchef, Maruska la Cour Mosegaard, ser frem til træffet, og tror det vil bidrage til at øge sammenhængskraften i Kræftens Bekæmpelse og åbne op for mulige samarbejder imellem stafetter og lokalforeninger:

- Frivillige i Kræftens Bekæmpelse har mange fælles berøringsflader uanset hvilken aktivitet man er frivillig i. Det er en god idé at afholde et samlet træf for lokalforeninger og stafetter. Jeg håber, det kan bidrage til at styrke sammenhængskraften, som jo også er en klar ambition med frivilligstrategien.

Jan Michael tror også på, at det vil give noget ekstra til hans arbejde som formand for lokalforeningen:

- Jeg synes, det er virkelig godt at vi kan mødes flere frivillige, og det uanset hvor man er frivillig henne i Kræftens Bekæmpelse. Det giver altid nogle nye positive vinkler på ens arbejde og idéer til hvordan vi kan hjælpe hinanden. Det er meget positivt at slå ting sammen, og jeg håber, at jeg får en bedre forståelse for stafetternes arbejde og hvordan vi kan hjælpe dem som lokalforening.

Tilmeld dig Frivilligtræf
Alle styregruppemedlemmer i Stafet for Livet og lokalforeningsbestyrelses-medlemmer er velkomne på Frivilligtræf 2024, der afholdes på Hotel Severin i Middelfart.

Dagen starter kl. 9.30 og slutter 16.30, og udover inspirerende oplæg og fællesskab, så vil der også være mulighed for at tilmelde sig workshops, som du kan læse mere om, når du tilmelder dig. Det er naturligvis gratis at komme med.

Der er plads til 300 deltagere til træffet, så skynd dig ind og sikr dig din plads via dette link

2

Kommentarer

Liva Justesen

Liva Justesen Jeg vil lige kommentere her, at jeg ikke selv deltager, da jeg synes, at man skal holde Lokalforeningsarbejdet og Stafet For Livet arbejdet adskilt. Og jeg har kendskab til, at der er andre, der heller ikke deltager af samme årsag. Bestyrelsesarbejde og Stafet For Livet er to meget forskellige ting,  og det kan nemt komme til  at lægge yderligere pres på bestyrelserne, hvis de også føler sig forpligtet til at arbejde for SFL.  Det er svært at få frivillige, så jo mere konkret en opgave kan beskrives, jo nemmere. Hvis man blander bestyrelses- og SFL-opgaverne, bliver det igen "mudret". Håber, I går tilbage til at holde det adskilt.
Venlig hilsen
Liva Justesen, Greve Lokalforening

16. januar 2024 13:41

Nanna Berg

Nanna Berg
Kære Liva


Jeg er ked af at høre, at du ikke deltager på Frivilligtræf. Det er første gang vi prøver at afholde lokalforeningskonferencen og Kick-Off for Stafet For Livet sammen. Det er et forsøg for at se om vi kan få noget ud af at deltage på den samme dag. Efter arrangementet vil vi evaluere det, og vurdere om det skal gentages. 

Jeg er helt enig med dig i, at bestyrelsesarbejdet i lokalforeningerne og arbejdet med Stafet For Livet er to helt forskellige ting. Og når vi afholder Frivilligtræf samlet i år, er det bestemt heller ikke med et sigte om, at de to skal lægges sammen eller at opgaverne skal mudres sammen, som du skriver. Ønsket er, at vi udveksler erfaringer på tværs af de forskellige måder at arbejde på. Og måske kan det give anledning til et samarbejde lokalt eller på tværs af landet. Selve indholdet af Frivilligtræf er bygget op, så man kan genkende det, uanset om man tidligere har deltaget på den ene eller den anden dag før. Man har mulighed for at deltage i workshops, der er målrettet lokalforeningsarbejdet eller arbejdet i Stafet For Livet eller deltage i workshops, der er relevante for begge grupper.


Forhåbentligt får vi en god dag på lørdag, og så må vi se, om det giver noget ekstra at afholde det sammen.

17. januar 2024 13:41