Luk

Genoptræning af kræftpatienter ved udskrivning fra sygehus

Inden kræftpatienter bliver udskrevet fra sygehus skal der ifølge sundhedsloven foretages en vurdering af patientens behov for genoptræning. Kræftens Bekæmpelse har undersøgt omfanget af genoptræningsplaner for kræftpatienter med diagnose 2007-2016 og lavet en prognose for fremtidsudsigterne.

31. august 2018
Af Ib Lindstrøm, Frivilligindsats

Lidt flere end 6 ud af 10 af den andel af kræftpatienter, der vurderes at have behov for genoptræning, får en genoptræning i forbindelse med, at de udskrives fra sygehuset.

Det fremgår af en ny rapport, som gennemgår omfanget af genoptræningsplaner til kræftpatienter efter endt behandling.

Af rapporten fremgår endvidere at fremgangen fra de tidligere år, fortsætter. En stigende andel af kræftpatienterne får nemlig en genoptræningsplan i forbindelse med, at de er færdigbehandlede på sygehuset.

Men selvom det langsomt går frem ad, så viser en fremskrivning i rapporten, at med den nuværende stigningstakst skal der ses mange år ud i fremtiden før der kan anes en balance mellem behovet for genoptræning og omfanget af udskrevne genoptræningsplaner.

Derfor er der forsat brug en indsats i alle regioner. Regionerne skal opfordres til at overveje retningslinjer og praksis i forbindelse med udskrivning af genoptræningsplaner til kræftpatienter, herunder at sikre, at alle kræftpatienter får en samtale om deres genoptræningsbehov.

Få adgang til genoptræningsrapporten og læs artikel om rapporten her: https://www.cancer.dk/fagfolk/rapporter/genoptraening-af-kraeftpatienter-ved-udskrivning-fra-sygehus/

Denne artikel er en del af RegionsudvalgsNyt, september 2018